25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Από το BCL σε… λάθος ομάδα (vid)

Ο Ισούφ Σάνον αναμένεται να βάλει στην άκρη τις… συλλογικές προτιμήσεις του, για χάρη της καριέρας του στο ΝΒΑ.

Ο 18άχρονος γκαρντ είναι δηλωμένος φαν των Ντένβερ Νάγκετς, αλλά στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ τον επέλεξαν -στο νούμερο 44- οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ο Ουκρανός διεθνής, που τελείωσε τη φετινή σεζόν στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα, προφανώς δεν… απογοητεύτηκε, παρότι δεν κατέληξε στην… ομάδα της καρδιάς του.

Ο Ισούφ Σάνον προέρχεται από «γεμάτη» σεζόν με τους Σλοβένους, αγωνιζόμενος και στο Basketball Champions League, έχοντας κατά μέσο όρο 3,3π., 2,7 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 16.9’. Πολύ καλύτερα τα πήγε, φυσικά, απέναντι σε παίκτες της ηλικίας του. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, πέρυσι το καλοκαίρι, τελείωσε με μ.ό. 19,3π. (δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης), 6,1 ριμπάουντ, 3,4 κλεψίματα και 2,7 ασίστ, με την Ουκρανία να τερματίζει 12η. Οι «πρωτευουσιάνοι» τον υπολογίζουν, αλλά όχι άμεσα, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρός τους Έρνι Γκράνφελντ σκοπεύουν να τον αφήσουν να συνεχίζεται να αγωνίζεται στην Ευρώπη, ώστε να μαζέψει εμπειρίες πριν κάνει το υπερατλαντικό άλμα.

Πρώτα, πάντως, θα πάρει μια… γεύση από τα αμερικανικά παρκέ αγωνιζόμενος στο σάμερ λιγκ με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. «Θα είναι καλή εμπειρία για εμένα, να παίξω στο σάμερ λιγκ. Είμαι νεαρός και ακόμα μαθαίνω», παραδέχθηκε ο ίδιος ο Ισούφ Σάνον. Το Basketball Champions League, από την πλευρά του, τον συνεχάρη για την επιλογή του στο ντραφτ και, παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τα κατορθώματά του από τη φετινή παρουσία του στη διοργάνωση…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ