21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Από το ΜΙΤ στους Γκρίζλις η Σόνια Ραμάν

Η Σόνια Ράμαν δεν είναι άγνωστη στο μπάσκετ. Κάθε άλλο! Οι Μέμφις Γκρίζλις όμως της άνοιξαν την πόρτα για το μεγάλο άλμα από το NCAA στο ΝΒΑ, δίνοντάς μια θέση στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Μία ακόμη θηλυκή παρουσία σε ένα γενικότερα ανδροκρατούμενο χώρο!

Η Ράμαν είχε την τεχνική ηγεσία της ομάδας του ΜΙΤ για δώδεκα χρόνια από το 2008 ως σήμερα, οδηγώντας την σε επιτυχίες που το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης δεν είχε ξαναβιώσει. Άλλωστε το ΜΙΤ φημίζεται παγκοσμίως για τα μυαλά που παράγει και όχι για τους αθλητές του. Υπό την ηγεσία της Ράμαν όμως κατάφερε να συνδυάσει και τα δύο. Τίτλοι περιφέρειας (2018, 2019), ένα τελικός περιφέρειας (2020), αλλά και παρουσία στην τελική φάση του πρωταθλήματος με ένα ρεκόρ 91-54 (66.9%) τις τελευταίες πέντε σεζόν. Συνολικά 18 αθλήτριές της κέρδισαν ατομικές διακρίσεις με θέση στις καλύτερες ομάδες κάθε αγωνιστικής περιόδου όλα αυτά τα χρόνια

"Είμαι ενθουσιασμένη με αυτή την ευκαιρία", τόνισε η Ράμαν και πρόσθεσε: "Ανυπομονώ να φτάσω στο Μέμφις και να αρχίσω τη δουλειά με τον Τέιλορ και το επιτελείο του, καθώς και με τους παίκτες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ειλικρινά το ΜΙΤ και όλες τις αθλήτριες που είχα την τιμή να κοουτσάρω τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Εύχομαι το πρόγραμμα να συνεχιστεί με επιτυχίες".

Ο προπονητής των Γκρίζλις, Τέιλορ Τζένκινς, δήλωσε σχετικά με την επιλογή του: "Είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη Σόνια στο Μέμφις. Έχει υψηλό μπασκετικό IQ και εκπληκτική ικανότητα να διδάσει το παιχνίδι, καθώς κι ένα ισχυρό πάθος γι' αυτό. Θα είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στο υπάρον τεχνικό επιτελείο".

Η πορεία της στην προπονητική άρχισε από το Πανεπιστήμιο Ταφτς, όπου είχε θητεύσει και ως παίκτρια. Αποφοίτησε με πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις, ενώ συνέχισε τις σπουδές της παίρνοντας και πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 2001.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ