25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Από τον καυγά στο πάρκινγκ, στο Περιστέρι! (vids)

Ο Τζόρνταν Κάλαχαν θα κάνει απόψε (10/12) το ντεμπούτο του με το Περιστέρι, κόντρα στον Παναθηναϊκό και το Basketa.gr σας παρουσιάζει την ιστορία του.

Στα 28 του χρόνια αποτελεί ήδη έναν γυρολόγο των ευρωπαϊκών γηπέδων. Όχι δεν είναι κακός παίκτης σε καμία περίπτωση. Απλά δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά. Θέμα χαρακτήρα; Ίσως, αλλά πάντοτε αναζητά το καλύτερο για τον ίδιο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει πολύ καλό μάτι και συχνά-πυκνά ανακαλύπτει παίκτες και στη συνέχεια εκτοξεύονται. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν όταν έφερε στην ίδια ομάδα που φέρνει τώρα τον Κάλαχαν, τον Πιτ Μάικλ. Αυτά όμως δεν γίνονται κάθε μέρα.

Ο Κάλαχαν δεν έρχεται για να γίνει «πρώτο βιολί» στην καλοδουλεμένη ορχήστρα των δυτικών προαστίων η οποία δουλεύει εξαιρετικά κι έχει κατορθώσει να τραβήξει επάνω της όλα τα βλέμματα έως τώρα, μετά από επτά αγωνιστικές. Θα προσπαθήσει να ενταχθεί στο σύνολο και να πάρει το ρόλο του δεύτερου πόιντ γκαρντ. Αυτόν τον ρόλο που είχε ο έμπειρος Κίκι Κλαρκ μέχρι να τραυματιστεί. Άλλωστε, μπροστά του υπάρχει ο φοβερός και τρομερός Ράιαν Χάροου.

Η «τρελή» διαδρομή του

Μέχρι τώρα, αν και είναι 28 ετών, ο Κάλαχαν έχει αγωνιστεί σε εννιά διαφορετικές ομάδες! Είχε προηγηθεί μία τετραετία στο άσημο κολέγιο Τουλέιν από το οποίο αποφοίτησε ως ο τρίτος κορυφαίος «τριποντάκιας» στην ιστορία. Όπως ήταν αναμενόμενο, στο ντραφτ του 2013 όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχτηκε στο νούμερο 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς, εκείνος δεν άκουσε το όνομά του. Παρ' όλα αυτά γνώριζε ότι το μέλλον του ήταν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Κάθε αρχή και δύσκολη και στην παρθενική του χρονιά έπαιξε στην Πολωνία με τα χρώματα της παντελώς άγνωστης Κοτβίτσα Κόλομπρζεγκ. Η σαφώς πιο γνωστή Ανβίλ τον ανακάλυψε και τον πρόσθεσε στο ρόστερ της από τα μέσα της σεζόν κι έπειτα, καθώς ήταν φανερό ότι μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Το καλοκαίρι του 2015 μετακόμισε στην Μπουντεσλίγκα και την Κράιλσχαϊμ με την οποία τα πήγε πολύ καλά σκοράροντας 11,6 πόντους ανά παιχνίδι.

Παρ' όλα αυτά δεν συνέχισε σε κάποιο από τα δυνατά πρωταθλήματα, αλλά γύρισε στην Πολωνία για λογαριασμό της Ρόζα Ράντομ η οποία θα έπαιζε στο Basketball Champions League κι αυτό αποτέλεσε σημαντικό δέλεαρ. Εκεί είχε συμπαίκτες τον Γκάρι Μπελ του Άρη, τον Τάιρον Μπρέιζελτον του Ήφαιστου Λήμνου και τον Νταρνέλ Τζάκσον ο οποίος έπαιξε πέρσι στον ΠΑΟΚ. Κι εκεί όμως δεν ολοκλήρωσε τη χρονιά.

Στις 21/2/2017 υπέγραψε συμβόλαιο με τη ρωσική Πάρμα η οποία συμμετέχει στη VTB League. Σε οκτώ παιχνίδια πρόσφερε 5,6 πόντους και 2,6 ασίστ, πριν τελικά μετακομίσει στην Αλ Γκαράφα του Κατάρ. Η επιστροφή του από την Ασία τον Γενάρη του 2018, τον βρήκε στη βουλγάρικη Μπάλκαν Μπότεβγκραντ, στην οποία και ολοκλήρωσε τη χρονιά.

Τον Ιούλιο που πέρασε υπέγραψε στην πρωταθλήτρια Ολλανδίας Ντόναρ Γκρόνινγκεν, όμως κι εκεί δεν θα τελείωνε τη χρονιά. Στις 30/11 ανακοινώθηκε η απόκτησή του από το Περιστέρι.

Το «ξύλο» στο πάρκινγκ

Στις 25/7/2016 ο Τζόρνταν Κάλαχαν πρωταγωνίστησε σε μία παράξενη και όχι τιμητική για τον ίδιο ιστορία. Στο πάρκινγκ ενός μανάβικου «αρπάχτηκε» με τον φίλο του Γκλεν Ράις Τζούνιορ ο οποίος στο παρελθόν είχε παίξει στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ο τσακωμός δεν σταματούσε και πιάστηκαν στα χέρια. Ο Ράις μάλιστα χειροδίκησε και του έσπασε το σαγόνι αλλά και ένα δόντι! Μάλιστα ο τελευταίος έφυγε με τα πόδια από το σημείο, παίρνοντας δύο τσάντες από την Πόρσε του. Τελικά αργότερα την ίδια ημέρα τον συνέλαβαν, όταν ο Κάλαχαν αποκάλυψε στους αστυνομικούς που βρισκόταν, ενώ βρέθηκαν και οι δύο τσάντες στις οποίες υπήρχαν όπλα για τα οποία προφανώς δεν υπήρχε άδεια... Ο Ράις δεν είναι και το καλύτερο παιδί, άλλωστε λίγους μήνες νωρίτερα τον είχαν πυροβολήσει στο πόδι. Το θέμα δεν... τράβηξε παραπάνω και μπήκε στο αρχείο.

Δείτε τον Κάλαχαν στις καλύτερες του στιγμές στα παρκέ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ