18.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Από τον Σαρικόπουλο… στον Κουλ (pics)

Εισαγωγές, αλλά και εξαγωγές, η σχέση Λευκορωσίας-Ελλάδας, έχει τα δικά της ξεχωριστά στόρι και θυμόμαστε μερικά απ' αυτά (τα πλέον ενδεικτικά/χαρακτηριστικά), με αφορμή το σημερινό παιχνίδι, της Εθνικής, στο Παλέ της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά πρόσφατα, ο Ζήσης Σαρικόπουλος έπαιξε στο μακρινό Μινσκ, με την πλέον γνωστή ομάδα της χώρας, την Τσμόκι. Εκεί που είχε συμπαίκτη έναν εκ των διάσημων του μπάσκετ της χώρας, τον βετεράνο, Βλάντιμιρ Βερεμένκο. Εκεί έπαιξε και ο Στέφαν Μούντι, αμέσως μετά το Ρέθυμνο, ενώ ο Γαουχένι Μπελιάνκου, για χρόνια παίκτης της Τσμόκι, ήρθε πριν μερικές σεζόν για τον Ερμή Αγιάς (Α2), αλλά αποχώρησε, χωρίς ουσιαστικη συμμετοχή.

Από την Λευκορωσία εξάλλου, προέρχονται τόσο η σπουδαία για το γυναικείο Μπάσκετ, Γελένα Λεουτσάνκα, που πέρασε, πέρσι, από τον Παναθηναϊκό, όσο και ο Αλεξάντερ Κουλ (Ιωνικός ΝΦ, Πανιώνιος, Αρης, Αιγάλεω), τον οποίο πολλοί μπέρδευαν πάντα, με τον Γερμανό σέντερ (ίδια θέση, ίδιο όνομα-επίθετο, διαφορετικό παρουσιαστικό και άλλη προέλευση).

Αλλά φυσικά, Λευκορώσος είναι και ο Ιγκόρ Μεσαριάκοφ (με θητεία σε Μακεδονικό, Αρη). Στους σταρ της χώρας, αν θέλει κανείς να το επεκτείνει, ανήκει φυσικά και ο Αρτσιομ Παραχούσκι που αγωνίστηκε σε πολλές χώρες, όχι όμως και στα μέρη μας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ