24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Καλαμπάκος και ο(ι) Αντόνιο Ντέιβις! (vids)

Τριάντα χρόνια μετά, δύο οικογένειες ξανασμίγουν με αφορμή μία μεταγραφή του Μεσολογγίου!

Το περασμένο Σάββατο (30/1), οι νεοφώτιστοι ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Αντόνιο Λι Ντέιβις Τζούνιορ ή πιο απλά του Έι Τζέι Ντέιβις. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου πρόσθεσε στο ρόστερ τον 25χρονο φόργουορντ ο οποίος είναι γιος του -άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και συμπαίκτη του προπονητή των νεοφώτιστων- Αντόνιο Ντέιβις. 

Ποιος είναι ο Αντόνιο Ντέιβις

Ο Αντόνιο Ντέιβις ο πρεσβύτερος ήταν μόλις ο δεύτερος ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είχε προηγηθεί το περίφημο «ελικόπτερο», Έντγκαρ Τζόουνς.

Ο Ντέιβις αποκτήθηκε από το «τριφύλλι» το 1990 και στη συνέχεια έκανε λαμπρή καριέρα στο ΝΒΑ. Μάλιστα το 2001 έλαβε μέρος και στο All Star Game. Οι «πράσινοι» αποτέλεσαν τον πρώτο του επαγγελματικό σταθμό για μία διετία μέχρι το 1992 όταν μετακόμισε στην Φίλιπς Μιλάνο

Από εκεί μεταπήδησε στους Ιντιάνα Πέισερς με τη φανέλα των οποίων έπαιξε από το 1993 έως το 1999. Ακολούθησε μία τετραετία στους Τορόντο Ράπτορς των οποίων διετέλεσε κι αρχηγός, πριν παίξει στους Σικάγο Μπουλς, τους Νιου Γιορκ Νικς κι επιστρέψει στους «πτερόσαυρους» για να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Ο Ντέιβις ήταν συμπαίκτης και φίλος του Ντίνου Καλαμπάκου. Ο νυν προπονητής του Μεσολογγίου έπαιξε κι εκείνος την ίδια διετία στον Παναθηναϊκό.

Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία ο νεαρός τότε Ντέιβις είναι όρθιος με τη φανέλα με τον αριθμό 11 κι ακριβώς από κάτω καθιστός ο νέος κόουτς του γιου του, Ντίνος Καλαμπάκος.

Για την ιστορία, στη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1991, απεικονίζονται στη σειρά με τους όρθιους από αριστερά προς τα δεξιά οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Νίκος Οικονόμου, Αντόνιο Ντέιβις, Αργύρης Παπαπέτρου, Σκοτ Ροθ (ο έτερος Αμερικανός μόνο για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια), Χρήστος Μυριούνης και Λιβέρης Ανδρίτσος.

Καθιστοί από τα αριστερά προς τα δεξιά είναι οι Αργύρης Πεδουλάκης, Γιάννης Γεωργικόπουλος, Ντίνος Καλαμπάκος, Τάσος Στεφάνου, Παύλος Γιαννακόπουλος, Ζέλικο Παβλίσεβιτς, Μηνάς Γκέκος και Γιώργος Σκροπολίθας.

Ποιος είναι ο Έι Τζέι Ντέιβις

Ο Έι Τζέι Ντέιβις γεννήθηκε στις 15/3/1995 στην Ινδιανάπολη -άλλωστε ο πατέρας του έπαιζε στους Πέισερς εκείνη την περίοδο- κι έχει μία δίδυμη αδερφή την Κίλα η οποία μάλιστα επιλέχτηκε στο νούμερο 10 του ντραφτ του WNBA του 2017 και κάνει σημαντική καριέρα κι εκείνη στο χώρο του μπάσκετ γυναικών.

Όσον αφορά τον Έι Τζέι, πήγε σε δύο κολέγια στο Τενεσί και στη συνέχεια στο Ορλάντο και το UCF.

Με ύψος 2,06μ. (όπως ακριβώς και ο πατέρας του) καλύπτει τις δύο θέσεις των φόργουορντ. Δεν άκουσε το όνομά του στο ντραφτ του 2018 και στη συνέχεια ξεκίνησε την περιπλάνησή του στα γήπεδα του κόσμου.

Πλέον έχει τη μεγάλη του ευκαιρία να δείξει τι αξίζει καθώς θα συνεργαστεί με τον κόουτς Καλαμπάκο ο οποίος ειδικεύεται στην ανάδειξη του ταλέντου των παικτών.

Στα 25 του χρόνια ο Έι Τζέι Ντέιβις έχει παίξει ήδη στην Πρίστινα του Κοσόβου, στους Μπρισμπέιν Μπούλετς της Αυστραλίας, στους Ντέλαγουερ Μπλου Κόουτς και στους Στόκτον Κινγκς της G-League, ενώ ο προτελευταίο του σταθμός ήταν η Ρεάλ Εστέλι στη Νικαράγουα και η Λούλεα στη Σουηδία.

Δείτε τα videos με τον Αντόνιο Ντέιβις αλλά και τον γιο του Έι Τζέι Ντέιβις:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ