21.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Από τον Μπλάσινγκεϊμ στον Γιορκ

Οσο κι αν πρόκειται για μία θεωρητικά συνηθισμένη διαδικασία, η προσθήκη παικτών προς το φινάλε της σεζόν δεν είναι κάτι που συνηθίζει η ΑΕΚ. Έφερε όμως τον Γκέιμπ Γιορκ αφού αυτό επέβαλλαν οι ανάγκες της, προσθέτοντας έναν κρίκο σε μία μικρή αλυσίδα. Αυτή των παικτών που φόρεσαν τη φανέλα της, μέσα στην Άνοιξη. Ο Γιορκ γίνεται ο 6ος παίκτης που φοράει τα “κιτρινόμαυρα” της ΑΕΚ μέσα στους ανοιξιάτικους μήνες, από το 2000, στα τελευταία 19 δηλαδή χρόνια.

 

Η ΑΕΚ είχε φέρει τον Απρίλιο του 2006 τον Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ

 

Η αρχή είχε γίνει τον Απρίλιο του 2006, όταν η “Ένωση” έφερε στην Ελλάδα τον Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ. O Αμερικανός που έκανε ένα πέρασμα 11 χρόνια μετά (2016-17) κι από τον Προμηθέα, έκανε μέτρια παιχνίδια στο φινάλε της κανονικής περιόδου (6π, 1,6ασ.) αλλά έδειξε κάτι περισσότερο στα δύο ματς των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό με 18 πόντους εκτός και 11 εντός έδρας χωρίς να αποτρέψει τον αποκλεισμό της “Ένωσης”.

 


Την Άνοιξη του 2007 φόρεσε τα κιτρινόμαυρα ο Άντε Γκργκούρεβιτς

 

 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2007 κι ενώ η ΑΕΚ βρισκόταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση, έφερε τον Άντε Γκργκούρεβιτς που την προηγούμενη σεζόν έπαιξε στον Άρη. Ο Κροάτης έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο κόντρα στην Ολύμπια Λάρισας με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ και γενικότερα δεν τα πήγε άσχημα, έχοντας στα οχτώ τελευταία ματς της κανονικής περιόδους 6,88 πόντους και 7,25 ριμπάουντ με 69,5% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα.

 

 


Λίγα πράγματα έδωσε στην ΑΕΚ ο Λαβέλ Φέλτον

 

Τον Μάρτιο του 2007 επίσης, η ΑΕΚ αντικατέστησε τον Άντριαν Πένλαντ με τον Λαβέλ Φέλτον. O Αμερικανός που είχε παίξει στον Ηρακλή την προηγούμενη σεζόν, έμεινε στα ρηχά αφού έπαιξε σε πέντε ματς Πρωταθλήματος με 7,8 πόντους. Έκανε πάντως ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Ολυμπιάδα στην Πάτρα, με 17 πόντους, επτά ριμπάουντ και δύο ασίστ.

 


Πριν κατακτήσει το Eurocup και γίνει παίκτης Ευρωλίγκας, ο Σκότι Ουίλμπεκιν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ

 

Η επόμενη ανοιξιάτικη κίνηση της ΑΕΚ, ήταν με την επάνοδο της στην Basket League. Ήταν Μάρτιος του 2015 όταν αποδεσμεύτηκε ο Γκάρετ Ουίλιαμσον που... άντεξε περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς με μέσους όρους 3,1 πόντων και 0,8 ασίστ, για να αποκτηθεί ο Σκότι Ουίλμπεκιν. H ΑΕΚ ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο Αμερικανός με το τούρκικο πια διαβατήριο, αφού ακολούθησαν η Νταρουσάφακα για μία τριετία και από φέτος η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με τον Δικέφαλο, πάντως δεν έβγαλε και... μάτια έχοντας σε εννιά ματς κανονικής περιόδου και πλέι οφ, 8 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ. Είχε 16 πόντους και πέντε ασίστ στο ματς με τον ΠΑΟΚ για την κανονική περίοδο και 16 πόντους στον τρίτο προημιτελικό των πλέι οφ απέναντι στον Άρη.

 


Ο Μάικλ Έρικ δεν βρήκε χρόνο και ρόλο στην ΑΕΚ, στο τέλος της σεζόν 2015-16

 

Η τελευταία κίνηση της ΑΕΚ στους ανοιξιάτικους μήνες, πριν τον Γκέιμπ Γιορκ, ήταν αυτή του Μάικλ Έρικ τον Απρίλιο του 2016. Ο Νιγηριανός που είχε αγωνιστεί σε ένα μόνο παιχνίδι του Πανελευσινιακού της σεζόν 2014-15, πρόλαβε να παίξει σε ένα ματς της κανονικής περιόδου και σε αυτά των πλέι οφ είχε ισχνή προσφορά, αφού έπαιζε λίγο (8:11) κι έτσι περιορίστηκε σε 2,3 πόντους και 2,6 ριμπάουντ.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ