21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από τον Ιωνικό στον Ίκαρο ο Νικολαΐδης

Το νέο του προπονητή βρήκε ο Ίκαρος Καλλιθέας, με τον Σωτήρη Νικολαΐδη να αναλαμβάνει τα ηνία διαδεχόμενος τον Γιάννη Παύλο.

Ο 46χρονος τεχνικός ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες την πορεία του στο πλάι του Στέργιου Κουφού στον Ιωνικό Νίκαιας, και έπειτα από προσωπικές ενέργειες του προέδρου, Δημήτρη Αγγελόπουλου συμφώνησε με τον Ίκαρο, γεγονός για το οποίο σας είχε μιλήσει με ρεπορτάζ του το basketa.gr. Στην φωτογραφία είναι με τον Γενικό Αρχηγό, Σιδέρη Τριανταφύλλου.

Αναλυτικά :

«Νέος προπονητής του Ικάρου ο Σωτήρης Νικολαΐδης

Η διοίκηση του Ικάρου Καλλιθέας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Σωτήρη Νικολαΐδη, ο οποίος πριν λίγες ημέρες αποχώρησε από την Basket League και τον Ιωνικό Νικαίας. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος και η διοίκηση του Ικάρου Καλλιθέας μετά την κοινή συναινέση απομάκρυνση του Γιάννη Παύλου βρίσκονταν σε αναζήτηση προπονητή που θα μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους της ομάδας και ο 46χρονος τεχνικός θεωρήθηκε η ιδανική επιλογή. Η “οικογένεια” του Ικάρου Καλλιθέας τον καλωσορίζει και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του!

Το προφίλ του Σωτήρη Νικολαΐδη

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1974 στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την μεγάλη αθλητική του καριέρα από την ΧΑΝΘ. Από τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του ήταν ο ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1995 έως το 2000. Μέσα σε αυτή την πενταετία έφτασε στο τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα το 1996, ενώ στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας το 1999. Το 2000 μετακόμισε στο Μαρούσι καταφέροντας να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2001, ενώ την επόμενη χρονιά βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη συνέχεια της πλούσιας αθλητικής του πορείας φόρεσε τη φανέλα των Ηρακλή και ΑΕΚ.

Ως προπονητής τα πρώτα του βήματα τα έκανε στη ΧΑΝΘ όπου για τρία χρόνια βρέθηκε στα τμήματα υποδομής, πριν αναλάβει ως πρώτος προπονητής την ομάδα της ΜΕΝΤ. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Στρατώνι και στα Τρίκαλα, ενώ το 2019 ανέλαβε ως Head Coach το Πευκοχώρι στην Α2 Εθνική. Η έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε στην Basket League και στον Ιωνικό Νικαίας στο πλευρό του Στέργιου Κουφού.

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ