17 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Από τις ρακές και τις μαντινάδες στην… τζαζ (vids)

Ο Ουόλτερ Λέμον Τζούνιορ είναι πλέον παίκτης των Νιου Ορλίνς Πέλικανς και το Basketa.gr παρουσιάζει την ιστορία του.

Ο 25χρονος γκαρντ την περσινή σεζόν πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα και το Ρέθυμνο, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία. Πλέον, αφού πέρασε τις εξετάσεις της G-League υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δέκα ημερών στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς παίρνοντας επί της ουσίας τη θέση που άφησε κενή ο Μάικ Τζέιμς.

Γεννημένος στο Σικάγο ένα ζεστό πρωινό του καλοκαιριού του 1992 ο μικρός Ουόλτερ δεν δυσκολεύτηκε να βρει τι του αρέσει να κάνει στη ζωή του! Από μικρός «ερωτεύτηκε» την πορτοκαλί μπάλα και δεν είχε κανέναν σκοπό να την αφήσει. Παρ' όλα αυτά δεν αμελούσε ποτέ τα μαθήματά του.

Το Julian High School τον φιλοξένησε για τρία χρόνια κι εκεί φρόντιζε να αποδεικνύει ότι εκτός από φυσικό ταλέντο στο μπάσκετ είχε κι εξαιρετικά κοφτερό μυαλό. Θέλοντας να συνδυάσει την εξέλιξή του στο μπάσκετ και τις σπουδές του προτίμησε να δεχτεί την υποτροφία του κολεγίου Μπράντλεϊ στην περιοχή Πεόρια στην πολιτεία του Ιλινόι.

Από το 2010-14 φοίτησε στο συγκεκριμένο σχολείο έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Στο ντραφτ του 2014 πάντως δεν βρέθηκε ανάμεσα στις εξήντα επιλογές, κάτι που ήταν απόλυτα λογικό, καθώς το Μπράντλεϊ έπαιζε στην πρώτη κατηγορία του NCAA.

Παρ' όλα αυτά, ήταν ξεκάθαρη η διάθεσή του να ζήσει το όνειρο του επαγγελματία μπασκετμπολίστα και να αφήσει για λίγο στην άκρη το μπάτσελορ ψυχολογίας το οποίο πήρε στο κολέγιο.

Η πρώτη περιπλάνηση στην Ουγγαρία

Στις 10/9/2014 ο Λέμον υπέγραψε στην Έτζις Κόρμεντ η οποία εδρεύει στην πόλη Κόρμεντ της Ουγγαρίας. Με τον συγκεκριμένο σύλλογο αγωνίστηκε σε δώδεκα παιχνίδια και στις 23 Δεκεμβρίου έμεινε ελεύθερος για να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αυτόν, τον βρήκε στην Μπουντεσλίγκα και τους Κράιλσχαϊμ Μέρλινς. Στο γερμανικό κλαμπ υπέγραψε στις 6/2/2015 και προσπάθησε να τη βοηθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τελικά δεν τα κατάφερε κι αποτέλεσε παρελθόν στο φινάλε της σεζόν.

«Τρελά μυρμήγκια», Τουρκία και ρακές στην Κρήτη

Μετά από μπόλικη δουλειά το καλοκαίρι, στις 31/10/2015, οι Fort Wayne Mad Ants (σ.σ. Τα τρελά μυρμήγκια του Φορτ Ουέιν) του πρόσφεραν συμβόλαιο στην Αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ. Εκεί αγωνίστηκε ολόκληρη τη σεζόν δείχνοντας καλά δείγματα ειδικότερα στον τομέα του σκοραρίσματος, αλλά αυτό που τον ενδιέφερε κατά κύριο λόγο ήταν να επιστρέψει στις επαγγελματικές ομάδες της άλλης όχθης του Ατλαντικού. Οι καλές του εμφανίσεις του έδωσαν το διαβατήριο για την Ινσταμπούλσπορ Μπελιγκουντουζού η οποία είχε προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας.

Η προσαρμογή του δεν ήταν εύκολη αλλά σκόραρε 14 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα και τον Φεβρουάριο του 2017 υπέγραψε στο Ρέθυμνο το οποίο αναζητούσε κάποιον γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα. 

Στην Κρήτη ερωτεύτηκε την ομάδα, την πόλη και τις ρακές, αλλά το καλοκαίρι αποχώρησε.

Επιστροφή στη G-League και ΝΒΑ

Αν κι αναζήτησε ομάδα, τελικά δεν συμφώνησε με κάποια και τελικά δεν είπε «όχι» στην επιστροφή του στους Fort Wayne Mad Ants. Η παρουσία του ήταν ξανά καλή και μόλις χθες (20/2) οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς αποφάσισαν να του προσφέρουν δεκαήμερο συμβόλαιο συνεργασίας. Πλέον θα προσπαθήσει να ζήσει το όνειρό του στην πόλη της Τζαζ και της μαγείας, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του οργανισμού...

Δείτε τον Λέμον σε δράση, στις καλύτερες στιγμές του:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ