18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Από τις αλάνες ξεκίνησαν όλοι οι αστέρες»

Εκατοντάδες είναι ήδη οι συμμετοχές εν όψει των τουρνουά 3on3 «Τάπα στη βία και το ρατσισμό», που θα διεξαχθούν και φέτος σε έξι πόλεις.

Οι αγώνες θα λάβουν χώρα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον ΕΣΑΚΕ, τους τοπικούς δήμους και τις τοπικές ενώσεις σωματείων καλαθοσφαίρισης, καθώς και τους συνδέσμους κριτών και διαιτητών, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Θα «ταξιδέψουν» σε Θεσσαλονίκη (26-‪27 Μαΐου), Αχαρνές (9-10 Ιουνίου), Χαϊδάρι (16-17 Ιουνίου), Ελευσίνα (23-‪24 Ιουνίου), Γαλάτσι (‪30 Ιουνίου-1 Ιουλίου) και Χανιά (7-‪8 Ιουλίου), που «αγκάλιασαν» και φέτος την πρωτοβουλία των Ελλήνων μπασκετμπολιστών.

«Στην ΕΣΚΑ κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανάπτυξη του μπάσκετ και τέτοιου είδους εκδηλώσεις εκτοξεύουν το άθλημα που αγαπάμε, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα τουρνουά 3on3 "Τάπα στη βία και το ρατσισμό" φέρνουν χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο χώρο του μπάσκετ. Οπότε, τα κέρδη είναι παρά πολλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι αστέρες του ελληνικού μπάσκετ ξεκίνησαν από τις αλάνες, από κάποιο τουρνουά.  Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που ο αριθμός των τουρνουά έχει αυξηθεί φέτος, διότι αυτό δείχνει την αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ και ότι ο θεσμός μεγαλώνει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ Γιάννης Αλεξόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ, Ευάγγελος Λυμπεράτος, υποστήριξε από την πλευρά του: «Η ΕΣΚΑΝΑ συνεχίζοντας τις αρχές του μεγάλου Πέτρου Καπαγέρωφ σχετικά με την ανάπτυξη του μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Νότιας Αττικής θα συνδράμει και φέτος στη συνδιοργάνωση με τον πάντα δραστήριο ΠΣΑΚ και θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις για την άρτια διεξαγωγή. Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας στον ΠΣΑΚ για το μεγάλο αυτό γεγονός στις 23 και 24 Ιουνίου και ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας, και συμμετέχουμε ως κύριος φορέας του αθλήματος, μια σπουδαία διοργάνωση του ΠΣΑΚ, το τουρνουά 3 on 3 streetball, με κεντρικό σύνθημα "Τάπα στη βία και το ρατσισμό". Η χαρά του παιχνιδιού και οι συγκινήσεις που προσφέρει ο αθλητισμός και δη το μπάσκετ αποκτούν απόλυτα κοινωνικό χαρακτήρα σε ένα Σαββατοκύριακο, 26-27 Μαΐου, στο πλακόστρωτο της παραλίας, στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αθλητές, μικροί και μεγάλοι, ολόκληρες οικογένειες αγαπούν και παίζουν μπάσκετ στο δρόμο και συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή. To μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού αποτελεί οδηγό για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΚΑΣΘ».

Εκ μέρους της ΕΚΑΣΚ, ο πρόεδρος Χαράλαμπος Μαρκάκης συμπλήρωσε: «Η Κρήτη είναι πιστή στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και γενικότερα σε εκδηλώσεις που αφορούν στο μπάσκετ. Τουρνουά 3on3 με απούσα την Κρήτη δεν γίνεται. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το μεγαλύτερο και ομορφότερο για πολλούς νησί της Ελλάδας θα φιλοξενήσει πολλά από τα λαμπερά αστέρια του ελληνικού μπάσκετ και εκατοντάδες παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να παίξουν μαζί τους. Είμαστε σίγουροι πως οι δρόμοι των Χανίων θα γεμίσουν και πάλι χαρούμενα πρόσωπα και οι τουρίστες θα αντιληφθούν για ποιο λόγο η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Θυμίζουμε πως για ακόμα μία χρονιά φέτος θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για τα κοινωνικά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων, προκειμένου να μοιραστούν χαμόγελα σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι εγγραφές συνεχίζονται και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (http://www.psak.gr/archiki.html).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ