21.4 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Από τη Μόσχα και τα Κανάρια… με αγάπη (vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Γκραν Κανάρια ήταν οι δύο ομάδες, που κατάφεραν να επιβληθούν των αντιπάλων τους εκτός έδρας, παίρνοντας σημαντικά αποτελέσματα, στο άνοιγμα μίας 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, όπου υπήρξε και η πρώτη νίκη του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της Μακάμπι.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν... «βασίλισσα» στη Μαδρίτη, περνώντας με 93-88 από την έδρα της Ρεάλ. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν σε γενικές γραμμές ανώτεροι, εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα των αντιπάλων τους στο ντέρμπι της αγωνιστικής και έκαναν δική τους την κορυφή, μένοντας μόνοι προς το παρόν εκεί, με την «Αρκούδα» να... βρυχάται μέσα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Πρώτη νίκη επί Γιάννη Σφαιρόπουλου για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που υπέταξε με 95-71 την Μπάγερν Μονάχου. Σε ένα παιχνίδι, όπου παρέστη και ο άλλοτε «αστέρας» του ΝΒΑ, Ντικέμπε Μουτόμπο, η «ομάδα του λαού» ήταν «ισοπεδωτική», καταφέρνοντας για πρώτη φορά να συνδυάσει τις επιθετικές της αρετές, με τη βελτίωση που επιθυμεί ανασταλτικά ο Έλληνας τεχνικός, δείχνοντας πως ίσως το «τσιπάκι» μπορεί να αλλάξει.

Η Ζαλγκίρις χρειάστηκε να φτάσει στη 10η αγωνιστική, για να πάρει νίκη στο σπίτι της, αλλά το έκανε, δείχνοντας χαρακτήρα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο με 83-78. Οι Λιθουανοί κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του ματς με μια αντεπίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο και, έχοντας τον Μπράντον Ντέιβις σε «οργιώδη» κατάσταση, κατάφεραν να δείξουν πως είναι παρόντες, για να αποτελέσουν ξανά τους πρωταγωνιστές σε αυτό το «μαραθώνιο».

Η Γκραν Κανάρια έδειξε πως είναι... ζωντανή, με το 75-71 επί της Νταρουσάφακα να φέρνει την τελευταία σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ισπανική ομάδα και αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά για την ίδια, παίρνοντας την τρίτη της νίκη και αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά, ότι η αντίπαλός της δεν έχει καμία σχέση με την περσινή κυπελλούχο του Eurocup. Με αυτό τον τρόπο, ευχαρίστησαν επίσης την κυρία Ρουθ και τον κύριο Νορμπέρτο, οι οποίοι έκαναν το ταξίδι από τα πολύ μακρινά Κανάρια Νησιά, για να είναι δίπλα στην ομάδα.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 29/11:

Νταρουσάφακα-Γκραν Κανάρια 71-75
Ζαλγκίρις-Αρμάνι Μιλάνο 83-78
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου 95-71
Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 88-93

Παρασκετή 30/11:

Χίμκι-Παναθηναϊκός
Αναντολού Εφές-Μπασκόνια
Ολυμπιακός-Μπουντούτσνοστ
Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ