25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Από την Πόλη έρχεται…η πρόκριση.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη μεγάλη νίκη της στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές Αναντολού (94-81) αγκάλιασε την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και έχει πλέον βλέψεις και για ακόμα πιο ψηλά μετά την ήττα σοκ της Χίμκι στη Μόσχα από την Αρμάνι Μιλάνο.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν σούπερ ντέρμπι με τους Τούρκους να προηγούνται οριακά στο τέλος του δεκαλέπτου (21-20) και τους Ισραηλινούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα επίσης με τη μικρότερη διαφορά (43-42). Ο Μάικλ Ρόλ με 3/4 τρίποντα είχε δώσει προσωρινά μια διαφορά οκτώ πόντων στους φιλοξενούμενους (36-28 στα τεσσεράμιση λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου) , αλλά οι γηπεδούχοι με τον Σόνι Ουίμς και τον Μπράιαν Ντάνστον με επιμέρους σερί 14-7 πλησίασαν στον πόντο στην ανάπαυλα. 

Ομως στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισραηλινοί μπήκαν στη θέση του οδηγού, πήραν ένα ασφαλές προβάδισμα και έφτασαν άνετα τελικά στην επιτυχία.  Ο Μάικλ Ρόλ με 16π. και 7 ασίστ έδωσε μεγάλη ενέργεια στη Μακάμπι αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Πιέρ Τζάκσον με 18 πόντους και 5/8 τρίποντα, έχοντας μάλιστα 5/6 όσο το παιχνίδι ήταν σχετικά αμφίρροπο.  

Η Μακάμπι έχανε εύκολα κάθε διαφορά που έπαιρνε, τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά όταν μπήκε η κρίσιμη τελευταία περίοδος, μείωσε στο ελάχιστο τα λάθη και δείχνοντας μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης αποσυντόνισε την  - έτσι και αλλιώς απογοητευμένη - αντίπαλό της. Το σημαντικό για τους φιλοξενούμενους είναι ότι βρήκαν πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές, καθώς εκτός των Ρόλ και Τζάκσον, πολύ μεστή εμφάνιση είχαν και οι Παραχούσκι, Τόμας, Κέιν και Τάιους.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-43, 62-67, 81-94

Ανθρωπος του αγώνα: Με 16 πόντους και 7 ασίστ ο Μάικλ Ρόλ ήταν αυτός που κράτησε την Μακάμπι, ιδιαίτερα στο δύσκολο πρώτο ημίχρονο και έκανε τη διαφορά.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Με 62.5% (15/24) στα τρίποντα και 15 επιθετικά ριμπάουντ ήταν πολύ δύσκολο για τη Μακάμπι να μην φύγει με το "διπλό" από την Πόλη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ