16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Από την ΑΕΚ στην Μπολόνια και το… αντίστροφο (pics)

Ο Κέβιν Πάντερ έκανε πέρυσι την αρχή και ο Βινς Χάντερ ίσως να ακολουθήσει το παράδειγμά του, αποχωρώντας από την ΑΕΚ για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια.

Ψωνίζει… κιτρινόμαυρα το ιταλικό συγκρότημα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της γείτονας χώρας. Οι Ιταλοί φέρεται να έχουν και φέτος στο στόχαστρό τους παίκτη της «Ένωσης», στην προκειμένη τον 24χρονο φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος βέβαια δεν έχει καν ολοκληρώσει τις φετινές υποχρεώσεις τους στην Basket League, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι «μικροί» τελικοί των φετινών πλέι οφ, με αντίπαλο το Περιστέρι, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

 

Η περίπτωση του Αμερικανού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, βρίσκεται πλέον στο… μικροσκόπιο της Βίρτους Μπολόνια, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με το φόργουορντ/σέντερ της Βενέτσια Πολ Μπιλίγια. Ο Βινς Χάντερ είχε φέτος κατά μέσο όρο 18π., 8,1 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 1,1 κοψίματα στο Basketball Champions League, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα οι μ.ό. του ήταν 13,3π., 5,7 ριμπάουντ, 1,3 ριμπάουντ και 1,5 κλεψίματα σε 26 ματς κανονικής περιόδου και μέχρι στιγμής στα πλέι οφ έχει 15,4π., 4,5 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1,1 κλεψίματα.

Θυμίζουμε πως και πέρυσι η Βίρτους Μπολόνια εξέταζε παίκτη της ΑΕΚ, τον Κέβιν Πάντερ, τον οποίο εν τέλει ενέταξε στο δυναμικό της. Ο 25άχρονος γκαρντ/φόργουορντ συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση του τίτλου στο BCL, αναδείχθηκε MVP του Φάιναλ Φορ στην Αμβέρσα και μέλος της κορυφαίας πεντάδας της διοργάνωσης.

Στο παρελθόν υπήρξαν παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα αμφότερων των ομάδων, κάνοντας όμως την αντίθετη διαδρομή. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έπαιξε το 1996-1997 στην Μπολόνια και αμέσως μετά, τη διετία 1997-1999, φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης υπέγραψε το Μάιο του 2007 στη Βίρτους για να την ενισχύσει στους τελευταίους αγώνες της στο ιταλικό πρωτάθλημα και το Σεπτέμβριο του 2007 πήρε μεταγραφή στην «Ένωση», από την οποία όμως αποχώρησε ένα μήνα μετά.

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα βρέθηκε στην Μπολόνια από το 1989 έως το 1996 και αμέσως μετά μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε μέχρι και το τέλος της σεζόν 1997-1998.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ