23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Από παιδικοί φίλοι, τώρα αντίπαλοι

Αντιμέτωποι βρέθηκαν στον αγώνα της Αργεντινής με τη Βενεζουέλα, για το Americup, οι Σέρχιο Ερνάντες και Νέστορ Γκαρσία.

Οι δυο τους δεν είναι απλώς συμπατριώτες, καθώς αμφότεροι είναι Αργεντινοί. Έχουν γεννηθεί στην πόλη που διεξάγονται οι αγώνες, στην Μπαΐα Μπλάνκα (όπως και ο Μανού Τζινόμπιλι), και μάλιστα γνωρίζονται από μικρά παιδιά. Συνδέονται με φιλία ετών, έχουν κοινούς φίλους και οι συγγενείς τους βρέθηκαν στην εξέδρα του «Estadio Osvaldo Casanova», στο κλειστό που επισκέπτονταν από την παιδική ηλικία τους και φιλοξενήθηκε η εν λόγω αναμέτρηση.

Ήταν ένα τρομερά συναισθηματικό ματς για αμφότερους, με τον Ερνάντες να αναδεικνύεται νικητής με τους «οικοδεσπότες» με 67-62. «Είναι τρελό που αντιμετωπίζω τον Γκαρσία. Είμαστε φίλοι, μεγαλώσαμε μαζί, μοιραστήκαμε παρόμοιες εμπειρίες. Τον εκτιμώ. Μας συνδέει σπουδαία φιλία», παραδέχθηκε πριν από το παιχνίδι, αλλά κατά τη διάρκειά του έκανε όπως πάντα τη δουλειά του, αποδεικνύοντας πως δεν χωρούν συναισθηματισμοί.

Αναφέρθηκε και στο κλειστό, γυρίζοντας το χρόνο σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πίσω, όταν ήταν ακόμα έφηβος και παρακολούθησε από την κερκίδα τον πρώτο αγώνα του. «Την πρώτη φορά που βρέθηκα εδώ ως φίλαθλος ήταν πριν από περίπου 38 χρόνια, για το Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής. Η Αργεντινή κέρδισε τη Βραζιλία και κατέκτησε τον τίτλο. Το είδα ως ένα ενθουσιασμένο 15άχρονο παιδί, ο πατέρας μου μού είχε αγοράσει εισιτήριο. Αυτή η ανάμνηση με έκανε να συνειδητοποιήσω πού βρίσκομαι τώρα», παραδέχθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ