18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Από ουραγός σε πορεία πρωταθλητισμού η Κύμη

Αν μοιράζαμε το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League στη μέση, στις έξι δηλαδή αγωνιστικές, ο χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε στην περίπτωση της Κύμης θα ήταν «μέρα με τη νύχτα». Γιατί το 0-6 των έξι πρώτων αγωνιστικών μετατράπηκε στο 5-1 των επόμενων έξι. Αν αυτό δεν είναι μεταμόρφωση, τότε τι είναι;

 

Τι έφερε όμως αυτή την εκτόξευση της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη; Δεν είναι μόνο η προσθήκη του τρομερού Θαντ ΜακΦάντεν. Άλλωστε μπορεί ο θαυματουργός Αμερικανός να πήρε σχεδόν μόνος του τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο, τον Άρη και τον Κολοσσό έχοντας από 29 ως 42 πόντους όμως η Κύμη νίκησε τα Τρίκαλα και χθες τον Κόροιβο με τον πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ να μένει στους έξι και τους τρεις πόντους αντίστοιχα.

 

Η παρουσία του ΜακΓκί "θωράκισε" την Κύμη στην άμυνα και έκλεισε την "τρύπα" των ριμπάουντ

 

Δεν είναι όμως και τα τρίποντα τα οποία κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά. Η Κύμη στις έξι πρώτες αγωνιστικές είχε κατά μέσο όρο 7,6 εύστοχα τρίποντα και στις έξι επόμενες είχε μέσο όρο 9,8 σουτάροντας μάλιστα με καλύτερη ποσοστό. Η μεγαλύτερη διαφορά όμως της ουραγού Κύμης με την ομάδα που κάνει πορεία πρωταθλητισμού από τον Δεκέμβριο, είναι τα ριμπάουντ.

 

Ήταν ένα κομμάτι στο οποίο «μάτωνε» στην αρχή του πρωταθλήματος όμως η προσθήκη του ΜακΓκί αρχικά και του Κάιζερ στη συνέχεια έλυσε το πρόβλημα. 13 περισσότερα ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι της έχει η ομάδα της Εύβοιας από την 7η ως τη 12η αγωνιστική σε σύγκριση με τις πρώτες έξι.

 

Σημαντική είναι και η βελτίωση της στην άμυνα. Στο δεύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος δεχόταν 10 λιγότερους πόντους σε σχέση με το πρώτο, έχοντας βελτιώσει τους αριθμούς της τόσο στα κλεψίματα όσο και στα κοψίματα. Όλα αυτά μαζί με την προφανή βελτίωση στην επίθεση –σκοράρει 11 περισσότερους πόντους από τον Δεκέμβριο ανά αγώνα- οδήγησαν στην εκτόξευση του ranking κατά 22 βαθμούς και βέβαια στις πέντε νίκες των έξι προηγούμενων αγωνιστικών.

 

Ο πίνακας που παραθέτει το basketa.gr εμφανίζει τις μεγάλες διαφορές της Κύμης των έξι πρώτων με τις έξι τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ