20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Από εδώ η γυναίκα μου και από εδώ το αίσθημα μου

Η ζωή κύκλους κάνει και αυτή του αρχηγού του Κολοσσού Ρόδου, Γιάννη Γεωργαλλή, είναι συνυφασμένη με τις δύο ομάδες της καρδιάς του που κοντράρονται στην Πάτρα στο πιο κρίσιμο σημερινό παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Basket league.

Τέτοια εποχή, άνοιξη του 2003, μόλις στα 20 του χρόνια ο Ελληνοαυστραλός γκάρντ είχε γίνει ένα κουβάρι με τους συμπαίκτες του, στην Πάτρα, καθώς με 22/26 νίκες, οδηγούσαν και πάλι τον ιστορικό Απόλλωνα στην Α1 εθνική κατηγορία.

Αν όμως απόψε ο Γιάννης Γεωργαλλής πανηγυρίσει και πάλι στην Πάτρα (σε νίκη πλέον της νυν ομάδας του, του Κολοσσού) αυτό θα σημαίνει σε μεγάλο βαθμό, την επιστροφή του Απόλλωνα, στα αλώνια της Α2 !

Επτά σεζόν έπαιξε στον Απόλλωνα ο 34χρονος σήμερα αρχηγός των Ροδιτών, ήταν ο πρώτος του επαγγελματικός σύλλογος στα 17 του (έπαιξε εκεί την εξαετία 2000-2006) και αγωνίστηκε και την περίοδο 2014-15 την μόνη που μεσολαβεί ανάμεσα στην θητεία που έκανε στην επίσης αγαπημένη του Ρόδο με τον Κολοσσό (2010-14 και 2015 μέχρι και σήμερα).

Από το 2003 που βρέθηκαν για πρώτη φορά αντίπαλοι στην Α1, ο Απόλλωνας έκανε περίπατο με 4/4 νίκες, μέχρι πέρυσι όπου ο Κολοσσός πέτυχε το πρώτο του διπλό και εφέτος ψάχνει το δεύτερο που μπορεί να του ανοίξει παράθυρο τετράδας.
Οι γηπεδούχοι θέλουν να πάνε στον ΤΕΛΙΚΟ στην Κύμη με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και αν δεν νικήσουν απόψε αποχαιρετούν σε μεγάλο βαθμό την κατηγορία.

Στο Λαύριο ετοιμάζουν γιορτή παραμονής η οποία ουσιαστικά εξασφαλίζεται για τους γηπεδούχους με νίκη επί της υποβιβασμένης Δόξας Λευκάδας. Με την οποία θα βρεθούν πρώτη φορά αντίπαλοι στην Α1 στο Λαύριο. Με την παράδοση πάντως να έχει χτιστεί από τις κόντρες τους στην Α2 όπου οι Λαυριώτες μετρούσαν 3/3 νίκες στην έδρα τους.

Στη Χαλκίδα οι γηπεδούχοι της Κύμης, ψάχνουν την έξτρα νίκη που θα τους κάνει πιο άνετους πριν φιλοξενήσουν τον Απόλλωνα Πάτρας στον τελικό παραμονής. Ο δε Αρης θέλει τη νίκη για να μείνει σε τροχιά τετράδας, αλλά τελευταία φορά που νίκησε μακριά από τη Θεσσαλονίκη ήταν πέρυσι στην Πάτρα (17/12).
Μέσα στο 2017 μετράει έξι συνεχόμενες ήττες !

Τρίκαλα και Κόροιβος με ντεμαράζ στο δεύτερο γύρο αγκάλιασαν τη σωτηρία, που απλά δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά. Ο νικητής της μεταξύς τους συνάντησης στα Τρίκαλα θα το κάνει από απόψε αλλά και ο ηττημένος δεν χάνεται.

Ανήμερα του Ευαγγελισμού στην Πυλαία, δύο εορτάζοντες θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη σε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ (που μάλιστα θα φτάσει τα 600 ριμπάουντ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα αν μαζέψει τουλάχιστον εννέα) Βαγγέλης Μαργαρίτης από τη μία και ο κόουτς του Προμηθέα Πάτρας Βαγγέλης Αγγέλου από την άλλη.
Οι γηπεδούχοι έχουν πέντε συνεχόμενες νίκες εντός έδρας στο πρωτάθλημα και οι φιλοξενούμενοι έχουν χάσει μόλις ένα από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους μακριά από την Πάτρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 23ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

17.00: ΚΓ Τάσος Καμπούρης: Κύμη SEAJETS-Αρης
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Παναγιώτου, Γεωργιάδης

17.00: ΚΓ Λαυρίου: Λαύριο-Δόξα Λευκάδας
Διαιτητές: Τζαφλέρης-Δεσλής-Καλογερόπουλος Λ.

17.00: ΔΚ Τρικάλων: Τρίκαλα BC Aries-Κοροίβος Αμαλιάδας
Διαιτητές: Σώμος-Τσώνος-Σκούτας

17.00: ΚΓ Απόλλωνα Πάτρας: Απόλλων Πάτρας-Κολοσσός Ρόδου
Διαιτητές: Μάνος-Πουρσανίδης Κ.-Παγώνης

19.30: PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πατρών
Διαιτητές: Ψαριανός-Ανδρικόπουλος-Κατραχούρας



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ