23.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Απόρθητο κάστρο το ΟΑΚΑ

Οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι έτοιμες για την δεύτερη πράξη. Και ο Παναθηναϊκός έτοιμος να δώσει τον πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό αγώνα εντός έδρας, Αντίπαλός του η Μπάμπεργκ και το τζάμπολ θα γίνει στις 21.15 (Novasports) στο ΟΑΚΑ. Στο γήπεδο όπου η γερμανική ομάδα δεν έχει νικήσει ποτέ.

Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί οχτώ φορές. Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τις επτά από αυτές και έχει 4/4 στο δικό του σπίτι. Και ο στόχος είναι να το κάνει 5/5 απόψε. Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε λόγο χθες για ενότητα, για οικογένεια και ξέρει πως με αυτόν τον τρόπο οι «πράσινοι» έχουν περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη. Η οποία θα προτιμούσε να έρθει με έναν τρόπο κατιτίς πιο εύκολο από αυτόν που βίωσε στο ντεμπούτο του στον πάγκο του τριφυλλιού.

Τότε για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τη νίκη με το τελικό 83-84 εκτός έδρας με ένα σερί 11-0 στο τέλος και τον Νικ Καλάθη να γίνεται ο ήρωας της βραδιάς σπρώχνοντας την μπάλα στο καλάθι και αφήνοντας το παρκέ με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Παλιοί γνώριμοι

Αρκετοί είναι αυτοί που θα αρχίσουν τις… αγκαλιές πριν το τζάμπολ. Ο προπονητής της Μπάμπεργκ, Αντρέα Τρινκιέρι, ήταν προπονητής της Εθνικής Ελλάδας όπως όλοι θυμόμαστε στο Ευρωμπάσκετ 2013. Βουγιούκας και Ζήσης έχουν διατελέσει συμπαίκτες στην Εθνική Ανδρών. Και ο Βουγιούκας ήταν παίκτης του Τρινκιέρι την περίοδο 2013 -14 στην Ούνιξ Καζάν. Ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Μπράις Τέιλορ ήταν συμπαίκτες σε μια άλλη γερμανική ομάδα, την Μπάγερν Μονάχου, στο πρώτο μισό της σεζόν 2015-16. Μετά ο Ρίβερς πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παλιοί γνώριμοι μπορεί να είναι και μέσω… αντιπαλότητας. Ο Ντάνιελ Χάκετ, ένας πρώην «ερυθρόλευκος» θα βρεθεί απέναντι στους «πράσινους» ε, κι αυτό πάντα ιντριγκάρει λίγο παραπάνω. Παρεμπιπτόντως ο Ιταλός θέλει 45 πόντους για να φτάσει τους 1.000 στην Ευρωλίγκα. Θα προτείναμε να περιμένετε λίγο μέχρι το επόμενο ή μεθεπόμενο παιχνίδι πριν αρχίσετε να μετράτε. Κρατήστε σημειώσεις για τον Νίκο Ζήση, τον δικό μας άνθρωπο στην Μπάμπεργκ που χρειάζεται 14 πόντους για να φτάσει τους 2.000 ή τον Κέι Σι Ρίβερς που θέλει μόλις 9 για να φτάσει τους 1.000.

Μια κατηγορία μόνος του

Και μια που είπαμε για Ζήση. Ο Έλληνας γκαρντ αποτελεί μια κατηγορία μόνος του όχι μόνο στο αποψινό παιχνίδι, αλλά γενικότερα στη διοργάνωση. Με το που θα πατήσει παρκέ απόψε θα κάνει την προσπέραση στον Γιάννη Μπουρούση και θα μείνει μόνος του τρίτος στην σχετική λίστα με τις περισσότερες παρουσίες στην Ευρωλίγκα. Φτάνει τις 285. Είναι έβδομος στις ασίστ με 814.

Κι αυτά είναι απλά αριθμοί σε μια καριέρα στην οποία έχει να επιδείξει το ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006, το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Νέων το 2002, το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων το 2000 και το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Παίδων 1999. Α, και μια Ευρωλίγκα το 2008, ένα Κύπελλο Ελλάδας (2001), ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2002), τέσσερα πρωταθλήματα Ιταλίας, τέσσερα Σούπερ Καπ Ιταλίας, τέσσερα Κύπελλα Ιταλίας, δύο πρωταθλήματα Ρωσίας, ένα πρωτάθλημα VTB, ένα κύπελλο Ρωσίας, ένα Σούπερ Καπ Γερμανίας, δύο πρωταθλήματα Γερμανίας και ένα κύπελλο Γερμανίας. Αυτά τα λίγα…

*Διαιτητές: Γιόβτσιτς (Σερβία), Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία), Χορντόβ (Κροατία)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ