22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόλυτο αφεντικό ο Μεσίνα (vid)

Ο Έτορε Μεσίνα πήρε τη μεγάλη απόφαση: Άφησε το ΝΒΑ, τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τον Γκρεγκ Πόποβιτς και επιστρέφει στην Ιταλία για να γίνει το απόλυτο αφεντικό της Αρμάνι Μιλάνο: Πρόεδρος και προπονητής!

Η είδηση είχε κάνει το... γύρο της από το πρωί σήμερα, αλλά ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από την ίδια την ομάδα το απόγευμα, η οποία ελπίζει πως με αυτόν στο τιμόνι θα αφήσει πίσω της τις συνεχόμενες αποτυχίες με αποκορύφωμα τη φετινή, καθώς έμεινε εκτός πλέι οφ στην Ευρωλίγκα και τελικών στο ιταλικό πρωτάθλημα.

 

Kατά τα πρότυπα του ΝΒΑ ο Μεσίνα θα είναι πρόεδρος στο καθαρά μπασκετικό/αγωνιστικό κομμάτι (president of the Basketball Operations), ενώ ο Πανταλέο Ντελ' Όρκο θα είναι ο πρόεδρος του ΔΣ της ομάδας. Ο Μεσίνα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Ο Μεσίνα γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1959 στην Κατάνια και μετά από μια καριέρα που σημαδεύτηκε από επιτυχίες με την Βίρτους Μπολόνια, την Μπενετόν Τρεβίζο, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Ρεάλ Μαδρίτης και την Εθνική Ιταλίας, μεταπήδησε στο ΝΒΑ, όπου για μια πενταετία ήταν συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Έχει αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς δύο φορές στην Ευρωλίγκα (2006, 2008), έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα τέσσερις φορές, το ιταλικό πρωτάθλημα άλλες τέσσερις, έχει έξι πρωταθλήματα στη Ρωσία και τρία στην VTB League, επτά φορές έχει σηκώσει το κύπελλο Ιταλίας, δύο το Κύπελλο Ρωσίας και έχει παρουσία σε 11 Final Four της Ευρωλίγκας. Εκεί όπου το ρεκόρ του είναι 220-77 (74.1%).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ