27.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Απόλλων Π.-ΠΑΟΚ 95-91: Ο Δίπλαρος έγραψε τον επίλογο της ματσάρας (pics, vids)

Ο Απόλλων Πάτρας επέστρεψε στις νίκες στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Basket League αφού επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 95-91. Η αχαϊκή ομάδα παρότι έχασε μια διαφορά 21 πόντων και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έφτασε στην επικράτηση επί του αποδεκατισμένου αλλά παθιασμένου Δικεφάλου που υποχώρησε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Ο Νίκος Δίπλαρος με τρίποντο, δύο καθοριστικές βολές στα 6,2’’  και ένα κλέψιμο στον Λοβ στη συνέχεια, χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα.

 


Ο Απόλλων έφτασε πια στο 50% αφού έχει τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες για να απομακρυνθεί από τις τους ουραγούς της βαθμολογίας, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που έπαιξε χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες της (Γκρίφιν, Τζόουνς, Γιάνκοβιτς, Κάρτερ) είναι πια στο 2-6.

 

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης μπήκε «ζεστός» στο παιχνίδι σημειώνοντας από τους πρώτους 21 πόντους του Απόλλωνα ενώ παράλληλα φόρτωσε με δύο γρήγορα φάουλ τον Ντέιβιντ ΝτιΛέο. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 3/4 τρίποντα ως το 8’ και έτσι ο Απόλλων έκανε μέσα σε τρία λεπτά, το 10-10, 21-14. Οι γηπεδούχοι βρήκαν αρκετά ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια και έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας 7/9 τρίποντα, για να διαμορφωθεί από τον Τσιακμά το 27-20.

 


Ο Απόλλων μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στη δεύτερη περίοδο και με ακόμη δύο τρίποντα που έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (33-20). Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια αλλά η ομάδα του Νίκου Βετούλα συνέχισε να έχει τον έλεγχο (37-25 στο 24’). Οι περιορισμένες λύσεις, εκτός των άλλων, δεν επέτρεπαν στον ΠΑΟΚ να βγάλει ένταση στην άμυνα του υπό τον φόβο και της φθοράς των φάουλ. Έτσι ο Απόλλων έκλεισε το ημίχρονο έχοντας 53 πόντους και τη μέγιστη διαφορά (53-37).

 

 

 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα» με την έναρξη της τρίτης περιόδου (65-44) βγάζοντας πια και συνεργασίες τις πέραν από μακρινά σουτ. Ο Δικέφαλος έβγαλε ωστόσο εντυπωσιακή αντίδραση και με ένα 17-1 μάζεψε τη διαφορά (66-61 στο 27’) καθοδηγούμενος από τον ΝτιΛέο και τον Λοβ και στο τέλος της τρίτης περιόδου μόνο έξι πόντοι χώριζαν τις δύο ομάδες (74-68).

 

 

 

 

Ο ΠΑΟΚ είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι και στο 33’ ισοφάρισε στους 75 πόντους, καλύπτοντας τη διαφορά των 21 για να προσπεράσει λίγο μετά με 79-78. Τρία λεπτά πριν το τέλος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν μπροστά με τέσσερις (83-87) αλλά στα 1:23 με το πρώτο καλάθι του Δίπλαρου στο παιχνίδι, ο Απόλλων προσπέρασε ξανά (91-89). Ο Χριστοδούλου ισοφάρισε (91-91) και ο Ντέιβις έκοψε τον Λοβ στα 14’’. Ο Αμερικανός έκανε φάουλ στον Δίπλαρο στα 6,2’’ με τον γκαρντ των γηπεδούχων να γράφει το 93-91. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ακόμη ευκαιρία αλλά ο Λοβ την σπατάλησε αφού του έκλεψε την μπάλα ο Δίπλαρος και τελείωσε το παιχνίδι με βολές.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Νίκος Δίπλαρος κράτησε τον τίτλο κορυφαίου για τον εαυτό του αφού καθόρισε τον τελικό νικητή με το τρίποντο της προσπέρασης και το κλέψιμο στον Λοβ στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ. Κορυφαίος του Απόλλωνα πάντως ήταν ο Γιώργος Τσαλμπούρης που κόντρα στην πρώην ομάδα του σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 25 πόντους.

 

 


Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Ο Ζερμέιν Λοβ κράτησε τον ΠΑΟΚ, τον οδήγησε στην ανατροπή αλλά στο τέλος δεν είχε καθαρό μυαλό αφού ήταν αυτός που πήρε τις δύο τελευταίες επιθέσεις της ομάδας χωρίς να πάρει όμως και τις σωστές αποφάσεις.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς που αποδείχτηκε τελικά «κλειστό», η διαφορά των 10 τριπόντων είναι χαώδης. Ο Απόλλων τελείωσε το ματς με 17/35 σουτ από την περίμετρο ενώ ο ΠΑΟΚ είχε 7/15.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ