25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόλλωνας Πάτρας – Προμηθέας 59-71: Ο Ρέι «σφράγισε» τη διαφορά κλάσης (vids)

Απόλλωνα και Προμηθέα μπορεί να τους χωρίζουν λίγα χιλιόμετρα μέσα στην ίδια πόλη στις έδρες τους, αλλά τους χωρίζουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις σε βάθος, λύσεις, ποιότητα και στόχους. Ο καθιερωμένος στα ψηλά και ιδιαίτερα φιλόδοξος Προμηθέας ήταν το αφεντικό στο πρώτο ντέρμπι της Πάτρας μετά από μια πενταετία, περνώντας δίκαια και χωρίς μεγάλα άγχη από την Περιβόλα με νίκη 71-59 επί του Απόλλωνα. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα ακόμα είναι σε φάση ανακατατάξεων στο ρόστερ, είχε για πρώτη φορά σήμερα τον φυσιολογικά εκτός κλίματος Ντέιον Γκρίφιν, δεν είχε και πάλι τον τραυματία Σέντρικ Μπάρφιλντ και σίγουρα άλλα ματς έχει στο στόχο για τη μάχη της παραμονής.

Οι διαφορές στο βάθος και την ποσότητα των λύσεων μεταξύ των δύο αντιπάλων ήταν πολλές και ορατές στο πρώτο ημίχρονο. Ο Απόλλωνας είχε επιθετικές διεξόδους μόνο από τον Τσαλμπούρη, ο Προμηθέας κατά σειρά Ρογκαβόπουλο, Ρέι, Γκάντι και τον ανίκητο μέσα στις ρακέτες Γκραντ, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και τον κράτησε άνετα. Το δεκάλεπτο ήταν στο 16-23, το ημίχρονο στο 27-40 με έναν απίστευτο τρίποντο του Σβαρτζ στην εκπνοή και η εικόνα αποτυπωνόταν στο ταμπλό. 

Ο Απόλλωνας πόνταρε στην άμυνά του για να προβληματίσει τον αντίπαλο στο δεύτερο ημίχρονο και κάτι κατάφερε στην αρχή και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Αυτή έκλεισε με 43-52 κι ενώ το σκορ είχε φτάσει και στο 37-52, αφού ο γηπεδούχοι πίεσαν απότομα και πολύ, οδηγώντας τον Προμηθέα σε κάποιες βεβιασμένες επιλογές και παίρνοντας οι ίδιοι κουράγιο.

Ο Προμηθέας έδειχνε να έχει αιφνιδιαστεί από την ξαφνική ορμή που έβγαλε ο Απόλλωνας, ο Τσαλμπούρης ξανασυνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι και το 50-55 στο 32' έφερνε το ματς σε νέα αφετηρία.  Ο Κέντρι Ρέι το πήρε πάνω του και με δύο δικά του τρίποντα επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα του και το 52-66 στο 35' έδινε σαφές προβάδισμα και παράσταση νίκης στον Προμηθέα.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ: Ο Προμηθέας πήρε πολλά από πολλούς στη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Κέντρικ Ρέι έδωσε τα περισσότερα. Οχι μόνο επειδή ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά επειδή τα δύο μαζεμένα του τρίποντα την ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης του Απόλλωνα στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, ήταν καθοριστικά, έστω κι αν υπήρχε ακόμα χρόνος.

MΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας κυριάρχησε στα ριμπάουντ, με τελικό απολογισμό 49-38, αλλά περισσότερο με διπλάσια επιθετικά, 16-8 που του έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ