21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόδραση του ΠΑΟΚ από τη Νέα Σμύρνη

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολα, αλλά δίκαια, από τη Νέα Σμύρνη με νίκη 73-69 επί του Πανιώνιου, έκανε το ρεκόρ του 6-4 και παρέμεινε σε θέση βολής από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ο Πανιώνιος πιστοποίησε την ριζική μεταμόρφωσή του και δείχνει σε διάρκεια ότι μπορεί να βγει από νωρίς από τα άγχη της παραμονής.

Ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή τον έλεγχο του ρυθμού δείχνοντας το μεγαλύτερο βάθος του ρόστερ του και πιέζοντας τον Πανιώνιο. Ο τραυματισμός του Παπαντωνίου ήταν μεγάλο πλήγμα για τους γηπεδούχους οι οποίοι στο 13-17 του δεκαλέπτου είχαν ήδη 7 λάθη.

Παρ' όλα αυτά με τον ασταμάτητο μπέρι προσπέρασαν με 26-22 στο 15', έχοντας τρέξει σερί 15-5 από το 11-17, αλλά στο 19'40'' είδαν το μεγάλο τους όπλο να χρεώνεται με 4ο φάουλ, επιθετικό πραγματική ανακάλυψη του διαιτητή Αναστόπουλου που... ξεπέρασε τον εαυτό του.

Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 35-40,  ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά με σερί του Μπέρι στο δεύτερο και προσπέρασε με 41-40, αλλά από εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ ανασυντάχθηκε, έκανε σωστές επιθέσεις, ο Χάτσερ ανέβηκε και του έδωσε καλά σουτ και με σερί 9-0 προηγήθηκε με 49-41 και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 54-48.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από θέση ισχύος στην τελική ευθεία, αλλά ο Πανιώνιος με Μπέρι - Τέιλορ και...ρέστα στην πιεστική άμυνα πλησίασε σε 56-59 στο 35'. Ο ΠΑΟΚ έχανε λύσεις και στηριζόταν στον Χρυσικόπουλο, ο Πανιώνιος αύξανε τις επιλογές του και με τον Οστιν να μπαίνει δυναμικά στην παραγωγική διαδικασία. 

Στο 38'30'' το σκορ ήταν 67-69, ο Πανιώνιος στο 69-71 είχε μια ολόκληρη επίθεση, ο Μπέρι την πήρε φυσιολογικά και πήγε για τρίποντο και... ξαφνικό θάνατο, αλλά ήταν κακό του σουτ και ο ΠΑΟΚ κράτησε τη νίκη.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Μπορεί ο Λίνος Χρυσικόπουλος να ήταν σε διάρκεια ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ, όμως, ο Φιλ Γκος ήταν καθοριστικός με δύο τρίποντα που έκαναν το  60-66 και στο 63-69 που έκοψε την φόρα της αντεπίθεσης του Πανιώνιου.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα τρίποντα είχαν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι και των δύο ομάδων και ο απολογισμός του σημαντικό ρόλο στην κατάληξη του αγώνα. Ο Πανιώνιος σούταρε με 3/23 και ο ΠΑΟΚ με 10/25.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ