16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Απόδραση με Ταβάρες για τη Ρεάλ από το Κάουνας (vids)

Το -10 του 28ου λεπτού δεν αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη Ρεάλ στο Κάουνας. Η «Βασίλισσα» νίκησε τη Ζαλγκίρις με 93-90, σε ένα αποτέλεσμα που τη βάζει σε τροχιά ανόδου στη βαθμολογία μετά τη νωθρή εκκίνηση της. Με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στο 3-4 όμως πρωτίστως έβγαλε αντίδραση και εγωισμό. Οι Λιθουανοί μετά το αρχικό 4-0, υποχρεώθηκαν στη δεύτερη ήττα τους στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, παρά την εντυπωσιακή απόδοση του Τόμας Ουόλκαπ.

 


Με τον Τζέι Σι Κάρολ «ζεστό» στα πρώτα λεπτά -είχε εννιά πόντους στο 7'- η Ρεάλ προηγήθηκε με 24-17, έχοντας 7/7 δίποντα. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο συνέχισε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης μέχρι το τέλος της περιόδου, αφού εκμεταλλεύτηκε την αμυντική χαλαρότητα των γηπεδούχων κι έτσι προηγήθηκε με 32-24. Η δεύτερη περίοδος όμως είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Η Ζαλγκίρις έβγαλε μεγαλύτερη ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ, μετατρέποντας το -11 του 9ου λεπτού (19-30) στο +6 του ημιχρόνου (54-48), έχοντας ήδη τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Τόμας Ουόλκαπ να κάνει σπουδαία δουλειά (14 πόντοι, 4/6 τρίποντα, έξι ασίστ).

 


Πατώντας πάνω στο μομέντουμ που είχε «χτίσει», η Ζαλγκίρις άνοιξε ακόμη περισσότερο τη διαφορά στην τρίτη περίοδο (66-55 στο 25' και 71-61 στο 28') όμως η Ρεάλ πρόλαβε να τη μαζέψει μέχρι το τέλος της (73-67). Ο αγώνας πήρε πια μια άγρια ομορφιά. Η Ρεάλ έκανε δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων στην επίθεση, αφού σημείωσαν έξι πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της τέταρτης περιόδου (79-78). Οι Ισπανοί ακούμπησαν την μπάλα στον Ταβάρες που ήταν συνεπής και βρέθηκαν μπροστά με τρεις μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό (86-89). Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι βολές του Καμπάτσο και του Γιουλ, τελείωσαν το παιχνίδι για τη Ρεάλ.

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η Ζαλγκίρις δεν έδειξε να έχει την οξυδέρκεια για να διαχειριστεί ένα σημαντικό προβάδισμα σε ένα προχωρημένο σημείο του αγώνα. Όταν ο Τόμας Ουόλκαπ βρήκε δυσκολίες από την περιφερειακή άμυνα της Ρεάλ, οι γηπεδούχοι έπαψαν να έχουν εύκολο σκορ ενώ «πλήρωσαν» και την αδυναμία να κρατήσουν τον Ταβάρες μακριά από το καλάθι τους.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ο Ταβάρες έπαιξε... βόλεϊ κάτω από το καλάθι της Ζαλγκίρις τελειώνοντας το παιχνίδι με έξι επιθετικά ριμπάουντ και 9/9 δίποντα. Ήταν το «κλειδί» για την πολύτιμη νίκη της Ρεάλ.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ