15.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

«Απόδραση» από το Βελιγράδι με υπογραφή των αρχηγών ( vid)

Ο Ολυμπιακός έκλεισε ονειρεμένα την εκτός έδρας εβδομάδα, πανηγυρίζοντας στο Βελιγράδι τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του μέσα σε 48 ώρες, με το.... επί του Ερυθρού Αστέρα. Σε μια ιστορική βραδιά για τον Βασίλη Σπανούλη,  οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τη φωτιά το πρώτο δεκάλεπτο και το τελευταίο επτάλεπτο, αλλά έδειξαν την κλάση τους και πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη με σκορ 81-79 με τον... υπαρχηγό Γιώργο Πρίντεζη να τη σφραγίζει. Στο 7-5 πλέον ο Ολυμπιακός, στο 4-9 οι Σέρβοι.

 

Ο Ολυμπιακός ήταν.. φάντασμα στην πρώτη περίοδο και ίσως αρκούν τρία αριθμητικά στοιχεία για να περιγράψουν όσα έγιναν στο παρκέ. Δέχτηκε 30 πόντους, είδε τον αντίπαλο να βάζει 6/8 τρίποντα και ο ίδιος σκόραρε μόλις 16. Ολα πήγαν στραβά, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 16 πόντους, 30-14 λίγο πριν το τέλος και πολλά να πρέπει να αλλάξουν δραστικά.

Η πρώτη και σημαντική αλλαγή που έγινε ήταν στην άμυνα που... ζωήρεψε ειδικά με το πιο κοντό σχήμα και δυσκόλεψε τον αντίπαλο. Επιθετικά τα κάστανα από τη φωτιά ανέλαβε να βγάλει ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος και σκόραρε και ηρέμησε τους συμπαίκτες του, έτσι ο Ολυμπιακός σταδιακά πλησίασε και έκλεισε το ημίχρονο πάλι πίσω στο σκορ αλλά αυτή τη φορά με μονοψήφια διαφορά στο 45-37.

Η ένταση διατηρήθηκε αμείωτη στην άμυνα, με τονωτική ένεση εκεί τον παθιασμένο Γιαννούλη Λαρεντζάκη, η επίθεση βρήκε το χέρι... βάλσαμο του Ααρον Χάρισον με 3/3 τρίποντα και ο Ολυμπιακός έκανε την ολική του επαναφορά στην τρίτη περίοδο. Την έκλεισε προηγούμενος με 62-61 μετά από ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη και είχε αλλάξει πια τους όρους του παιχνιδιού για την τελική ευθεία. 

Η... αύρα του αρχηγού, που με το δίποντο που έκανε το 61-64 στο 31' έγραψε ιστορία περνώντας στην κορυφή των σκόρερ της διοργάνωσης από ίδρυση το 1957 του κυπέλλου πρωταθλητριών, έσπρωξε τους συμπαίκτες του και με δύο τρίποντα από Πρίντεζη και Λαρεντζάκη ο Ολυμπιακός στο 33' πήγ στο +9, 61-70 έχοντας πάρει πια σημαντικό προβάδισμα.

Οι Σέρβοι δεν το παράτησαν, αντίθετα ξαναβρήκαν την ευστοχία τους από το τρίποντο, πήγαν δυνατά στα επιθετικά ριμπάουντ και στο 37' 20'' έφεραν το ματς στα ίσια, 76-76. 

Με τρεις συνεχόμενες επιθέσεις του Ολυμπιακού να χρεώνονται επιθετικά, φάουλ οι Σέρβοι πήραν και προβάδισμα στο 38'30'' με 78-76. Ο Πρίντεζης ισοφάρισε στα 45'' σε 78-78, ο Ουόλντεν έχασε τρίποντο στα 17'' και ο Σπανούλης πήγε σε βολές στα 8,6'' μάλλον με επιλογή του φάουλ από τον Ομπράντοβιτς. Εξω η πρώτη, μέσα η δεύτερη για το 78-79 και τάιμ άουτ. Ο Ο' Μπράιαντ ξέφυγε από τον Ζαν Σαρλ στα 6,8'' και κέρδισε δύο βολές, έχασε την πρώτη, ισοφάρισε με τη δεύτερη και νέο τάιμ άουτ για ν α οργανώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας την επίθεση. Εξυπνο παιχνίδι προς τον Πρίντεζη, αυτός ένας με έναν, καλάθι και φάουλ και τέλος. 

ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Ο φετινός Ολυμπιακός έχει την... ευτυχία να βγάζει διαφορετικούς ήρωες και απόψε ήταν  βραδιά των Ελλήνων. Ο βασίλης Σπανούλης τον οδήγησε στην ανατροπή, ο Γιώργος Πρίντεζης την υπέγραψε, αλλά και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στην καλύτερή του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε καθοριστική συμβολή και στην άμυνα και στην επίθεση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μπορεί ο Ολυμπιακός να έκανε 20 λάθη και να επέτρεψε στον αντίπαλο να πάρει 12 επιθετικά ριμπάουντ, όμως ήταν πολύ πιο εύστοχος με το εντυπωσιακό 68% στα δίποντα και 52,2% στα τρίποντα και εκεί κρίθηκε η επικράτησή του.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ