19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Απτόητος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 96-71 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για την 18η αγωνιστική της Basket League και συνέχισε την αήττητη πορεία του.

Οι «πράσινοι» έφτασαν πλέον τις 18 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και παραμένουν μόνοι τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι φιλοξενούμενοι με ρεκόρ 4-14 παραμένουν στη δωδέκατη θέση κι αναμένεται να παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο Πανιώνιος δεν θέλησε να παραδοθεί άνευ όρων από το ξεκίνημα του αγώνα και μέχρι το 15' κατόρθωσε να παραμείνει ανταγωνιστικός. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 22-19, ενώ μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου οι «κυανέρυθροι» βρίσκονταν κοντά (32-27). Σ' εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 13-0 για να ξεφύγουν με διαφορά 18 πόντων (45-27), πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με 52-32.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν διαφορετική, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αρκετές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα, χωρίς να αλλάζει πάντως κάτι. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε (72-54) και πλέον το ενδιαφέρον είχε... μετατοπιστεί στις εξέδρες, εκεί όπου βρέθηκαν πολλές γυναίκες και παιδιά κι απόλαυσαν την αναμέτρηση.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την κόρνα της λήξης να βρίσκει νικητή τον Παναθηναϊκό με 96-71.

ΣΤΑΘΕΡΑ... ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης πραγματοποίησε ξανά πολύ καλή εμφάνιση και τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ντεσόν Τόμας ο οποίος σημείωσε 18 πόντους και "κατέβασε" 8 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, από 14 πόντους σημείωσαν οι Μπέρι και Παπαντωνίου.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η τεράστια διαφορά στα ριμπάουντ ήταν το στατιστικό που ξεχώρισε. Ο Παναθηναϊκός μάζεψε 55 ριμπάουντ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μόλις 28. Όπως είναι λογικό με τέτοια διαφορά ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν στο σκορ τους κυπελλούχους Ελλάδας.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ