20.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αποχώρησε οριστικά η «Dogus» από τη Φενέρμπαχτσε

Μόλις ένα χρόνο κράτησε η συμφωνία της Φενέρμπαχτσε με την «Dogus», από τα συνολικά τρία που υπέγραψαν πέρυσι. Κανένας προβληματισμός για την ομάδα και το μπάτζετ της, το οποίο θα παραμείνει υψηλό.

Η αποχώρηση του μεγάλου χορηγού του συγκροτήματος της Κωνσταντινούπολης είναι πλέον επίσημη. Οι Τούρκοι ευχαρίστησαν, με ανακοίνωσή τους, την εταιρία για τα χρήματα που επένδυσε στην ομάδα και στρέφουν πλέον αλλού το βλέμμα τους για την εύρεση οικονομικών πόρων. Η χορηγία της εταιρίας υπολογιζόταν στα 30 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά δεν ισχύει πια, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο πλευρών η οποία ανακοινώθηκε την Τρίτη (10/07).

«Αφήνοντας πίσω μια επιτυχημένη σεζόν, η συνεργασία μας με την Dogus Group ολοκληρώνεται. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την οικογένεια της εταιρίας, καθώς και τον πρόεδρο, Φερίτ Σαχένκ, για τη συνεισφορά τους στην ομάδα. Ακολουθώντας τη χορηγική συμφωνία με την Dogus Group, η ομάδα μπάσκετ ανδρών του συλλόγου είχε τη σεζόν την ονομασία Φενέρμπαχτσε Dogus και πορεύθηκε με αυτόν το σπουδαίο οργανισμό στην Ευρωλίγκα, έχοντας κατακτήσει ήδη έναν τίτλο στη διοργάνωση και κατέκτησε το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Στη διάρκεια της συμφωνίας η συνύπαρξη της Dogus Group και της ομάδας μας είναι ένα παράδειγμα αθλητικής επιτυχίας και επικοινωνίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ο πρώην πρόεδρος της «Φενέρ», Αζίζ Γιλντιρίμ, είχε προαναγγείλει την αποχώρηση της «Dogus», ο νέος ισχυρός άνδρας της ομάδας Αλί Κοτς εξέφρασε πρόσφατα την ελπίδα του πως θα βρεθεί λύση, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Όχι πως στη Φενέρμπαχτσε προβληματίστηκαν για την απώλεια της χορηγίας, με τα χρήματα που υπολογίζονταν πως θα μπουν στα ταμεία της ομάδας να αναμένεται τώρα να καλυφθούν από κάποια από τις εταιρίες του νέου προέδρου.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας, άλλωστε, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Τουρκία και έδειξε από την πρώτη στιγμή αποφασισμένος να οδηγήσει την ομάδα σε νέες επιτυχίες και τίτλους, τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο, χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Οι φίλαθλοι τον έχουν ήδη λατρέψει, ο ίδιος δείχνει να έχει βάλει τον πήχη ψηλά και απομένει να δούμε πλέον μέχρι πού μπορεί να φθάσει η Φενέρμπαχτσε, με τα νέα δεδομένα.

Παρελθόν από τη Φενέρμπαχτσε αποτελεί και ο Τζέισον Τόμπσον, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώθηκε, έχοντας κατά μέσο όρο φέτος στην Ευρωλίγκα 6,1π. και 3,9 ριμπάουντ και στο εγχώριο πρωτάθλημα 8,3π. και 5,9 ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ