23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποχωρεί από τη φούσκα η Ουγγαρία!

Η Ουγγαρία έφτασε με τα μέλη της αποστολής να έχουν στις αποσκευές τους δύο αρνητικά τεστ COVID 19 ο καθένας, αλλά στις εξετάσεις που έγιναν στη Σλοβενία, μπαίνοντας στη φούσκα έξι μέλη της αποστολής βρέθηκαν θετικά! Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν οι αγώνες της για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση της FIBA πέντε παίκτες κι ένα ακόμη μέλος της αποστολής ήταν τα θετικά. Οι τέσσερις από αυτούς έχουν μπει σε απόλυτη απομόνωση και επανεξετάζονται τα δείγματα των άλλων δύο που ήταν οριακά. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας της FIBA θα πρέπει τα μέλη που βρέθηκαν θετικά να παραμείνουν δέκα μέρες σε απομόνωση και να δώσουν δύο αρνητικά τεστ πριν μπορέσουν να αποχωρήσουν. Σε κάθε περίπτωση, φυσικά, λαμβάνεται υπόψη και το πρωτόκολλο υγείας της χώρας.

Η Διεθνής Ομοσπονδία αποφάσισε την άμεση αναβολή των δύο αγώνων της Ουγγαρίας με την Αυστρία και τη Σλοβενία που ήταν προγραμματισμένα για τις 28 και 30 Νοεμβρίου αντίστοιχα, θα διεξαχθούν στο παράθυρο του Φεβρουαρίου 2021.

*Στη Σλοβενία φιλοξενείται ο Όμιλος F, στον οποίο εκτός από την οικοδέσποινα παίρνουν μέρος η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Ουκρανία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ