22.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Αποχαιρετισμός στα όπλα (Video)

Η ΑΕΚ ήταν κατώτερη των περιστάσεων για μια ακόμα φορά, ειδικά στην άμυνα, έχασε καθαρά από την καλύτερή της Μονακό με 95-87 και αποκλείεται από τη συνέχεια του Champions League δίχως καν να πλησιάσει το φάιναλ φορ, που αποδείχθηκε ευσεβής πόθος για όλους στην ομάδα. Ο Γιούρι Ζντοβτς αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ λίγο μετά τα μισά της τρίτης περιόδου και την ομάδα κοουτσάρισε μέχρι το τέλος του αγώνα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, όπου δέχθηκε 30 πόντους, η ΑΕΚ βελτίωσε την άμυνά της παίζοντας με κοντό σχήμα και τον Λαρεντζάκη να "κλειδώνει" τον Σούλερ, που είχε κάνει μεγάλη ζημιά μέχρι τότε. Ισοφάρισε 36-36 στο 15', αν δεν έχανε και μια δυο βολές, θα μπορούσε να είχε περάσει και μπροστά, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο ως το τέλος του ημιχρόνου.

Η Μονακό ξέφυγε πάλι με 47-40 και στην τρίτη περίοδο, καθώς ζεστάθηκε και ο Μποστ, προηγήθηκε με 61-46 στο 25'. Κάπου εκεί βγήκε εκτός εαυτού ο Ζντοβτς, αποβλήθηκε δικαιολογημένα με ντσικαλιφιέ, καθώς έφτασε μέχρι τη σέντρα κυνηγώντας τους διαιτητές για να διαμαρτυρηθεί. Ωστόσο, μολονότι η αποβολή του έβγαλε πάθος στους παίκτες του και ειδικά στον Βασιλειάδη, που έδειξε προς στιγμή διάθεση να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι πετυχαίνοντας 10 σερί πόντους, η άμυνα ήταν μεγάλο πρόβλημα. Η ΑΕΚ μείωσε δύο φορές κάτω από τους 10 πόντους (70-61 στο 29', 75-66 στο 31'), όμως η άμυνά της έμπαζε από παντού και δεν της επέτρεπε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Κάνερ Μέντλι στο τελευταίο πεντάλεπτο έγινε κι αυτός ήρωας, με αποτέλεσμα η Μονακό να φτάσει καθαρά στη νίκη και την πρόκριση.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ 

Ο Τζαμάλ Σούλερ άρχισε να σέρνει το χορό. Τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Ντι Μποστ πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο τελειώνοντας με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ. Κι ο Νικ Κάνερ Μέντλι, που σκόραρε συνολικά 10 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, έδωσε τη χαριστική βολή στο τελευταίο πεντάλεπτο, κόβοντας οριστικά το βήχα των παικτών της ΑΕΚ. Ο Μαυροκεφαλίδης είχε εξαιρετικά στατιστικά (18π., 12ρ.), ο Βασιλειάδης προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του στην τρίτη περίοδο (15π. με 3/3 τρίποντα), αλλά ούτε αυτοί ούτε κανείς άλλος από την Ένωση μπόρεσε να παίξει άμυνα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ 

Η ΑΕΚ μάζεψε 14 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 10 της Μονακό, είχε και δύο λάθη λιγότερα (9 έναντι 11), άρα άλλες δύο κατοχές περισσότερες, παρ' όλα αυτά έχασε. Γιατί; Διότι το ποσοστό της στα σουτ εντός παιδιάς ήταν μέτριο, μόλις 40,3%. Η Μονακό σούταρε με 48,4% και κέρδισε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.

Τα highlights της αναμέτρησης

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ