18.1 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Αποφάσεις της FIBA για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Το συμβούλιο της FIBA Europe συνεδρίασε στο Μόναχο και συζητήθηκαν αρκετά θέματα τα οποία αφορούν κυρίως τις Εθνικές Ομάδες.

Το πρώτο βήμα ήταν η παρουσίαση της πορείας των εργασιών για τα Ευρωμπάσκετ Ανδρών και Γυναικών που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι. Και το δεύτερο το καλεντάρι το οποίο όπως είναι γνωστό από φέτος αλλάζει με τις Εθνικές Ομάδες Ανδρών να αγωνίζονται στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο είναι πως το ανάλογο σύστημα που ήδη εφαρμόζεται με τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών «είχε επιτυχία πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της FIBA Europe, στην οποία τονίζεται πως «αναλυτική συζήτηση έγινε και για τις διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο, με έμφαση στην μεγάλη επιτυχία που είχε το Basketball Champions League στην πρώτη του χρονιά».

Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων 2018

Δύο από τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων που θα διοργανωθούν το 2018, βρήκαν ήδη την έδρα τους. Η Λιθουανία θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Κορασίδων, που θα διεξαχθεί στο Κάουνας και η Λετονία το Ευρωπαϊκό Εφήβων με την Α’ Φάση να διεξάγεται στο Βέντσπιλς και την τελική φάση στη Ρίγα.

Επίσης, υπάρχουν ήδη τέσσερις χώρες που έχουν ζητήσει να διοργανώσουν το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2019: Το Ισραήλ, η Λετονία, η Ρωσία και η Σερβία. Το Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί σε δύο από τις τέσσερις χώρες. Η απόφαση θα ληφθεί στις 24 Ιουνίου στην Πράγα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ