17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποσύρθηκε ο θρυλικός Πάου Γκασόλ (pic)

Τέλος εποχής! Ο θρυλικός Πάου Γκασόλ αποφάσισε να βάλει τέλος σε μία τεράστια καριέρα, μία τεράστια διαδρομή στο χώρο του μπάσκετ, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 41 ετών.

Ο Γκασόλ έγραψε μία λαμπρή πορεία στον χώρο του μπάσκετ, με τις διακρίσεις να είναι αμέτρητες τόσο σε διασυλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Όσον αφορά τους συλλόγους αγωνίστηκε στην Ισπανία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ είχε πολυετή παρουσία στον "μαγικό κόσμο" του NBA με τη φανέλα των Μέμφις Γκρίζλις, Λος Άντζελες Λέικερς, Σικάγο Μπουλς, Σαν Αντόνιο Σπερς και Μιλγουόκι Μπακς.

Ο 41χρονος ψηλός, έγραψε ιστορία και με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας, την οποία φόρεσε για 20 χρόνια, οδηγώντας τη σε μετάλλια τόσο σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα 11 μετάλλια σταμάτησε το κοντέρ, μεταξύ των οποίων τα 7 ήταν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (3 χρυσά, 2 ασημένια, 2 χάλκινα, τα 3 σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2 ασημένια, 1 χάλκινο)και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ