23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το απρόσμενο “αντίο” του Νοτσιόνι στα παρκέ! (pic)

Έτσι ξαφνικά και παρόλο που η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο Αντρές Νοτσιόνι ανακοίνωσε ότι στο τέλος της θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση! Βεβαίως, δεν ήταν εντελώς απρόσμενη αυτή η εξέλιξη, δεδομένου ότι ο Αργεντίνος έχει πατήσει πια τα 38 και δεν παίζει παρά ελάχιστα φέτος στη Ρεάλ, ωστόσο, όπως και να έχει, το τάιμινγκ της ανακοίνωσης λίγοι το περίμεναν.

Μια ανακοίνωση, η οποία έγινε μέσω του λογαριασμού του Νοτσιόνι στο twitter, όπου δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο:

"Πρέπει να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους. Τα παιδιά μου αρχικά που άντεξαν σε τόσες αλλαγές τόπου διαμονής, τόσα ταξίδια και απουσίες. Τα αγαπημένα μου πρόσωπα προφανώς: Την οικογένειά μου και την οικογένεια της συζύγου μου. Τους ξεχωριστούς συμπαίκτες μου, τους προπονητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές και γιατρούς. Τους μάνατζέρ μου. Τους φίλους μου που με στήριξαν σε κάθε πόλη που έπαιξα. Αλλά πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, Πάουλα. Ήταν αυτή που συντρόφεψε σε όλη αυτή τη διαδρομή, που με στήριξε, με αγκάλιασε και με σήκωσε κάθε φορά που έπεσα. Δεν ήμουν μόνος. Μόνος μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες μου τις ομάδες σε Αργεντινή, Ισπανία και ΗΠΑ. Την Εθνική για την υπερηφάνεια που με γέμισε για περισσότερα από 15 χρόνια. Στον κόσμο της Βίτορια (πόσες αναμνήσεις και μαγικές στιγμές!) και σε αυτούς της Ρεάλ που μου δείχνουν την αγάπη τους κάθε ημέρα. Σε αυτούς τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όπως πάντα, για να κερδίσουμε την EuroLeague και την ACB. Θα ήταν το τέλειο «αντίο» από τη δράση.

Φτάσαμε ως εδώ, φίλοι! Ήταν ένα δρόμος μακρύς, γεμάτος πέτρες, φώτα, προσπάθεια και μεγάλες ικανοποιήσεις. Αλλά, για κάτι είμαι σίγουρος: Άξιζε τον κόπο να τον περπατήσεις!»

Ο Αντρές Νοτσιόνι είναι ένας από τους σπουδαιότερους Αργεντινούς παίκτες όλων των εποχών. Παρέα με τους Τζινόμπιλι, Σκόλα, Ντελφίνο, Πριτζόνι ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, χάλκινος στο Πεκίνο το 2008, ενώ έχει κερδίσει και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιντιανάπολις το 2002.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ισπανία, όπου έχει κερδίσει μία Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ (2015) και τρία πρωταθλήματα. Δύο με τη Ρεάλ (2015, 2016) και ένα με την Μπασκόνια (2002). Και ακόμη το Κόπα ντελ Ρέι (2002, 2004, 2015, 2016), το Σούπερ Καπ (2016) και το Διηπειρωτικό Κύπελλο (2015). Φυσικά έχει κάνει καριέρα και στο ΝΒΑ, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς για πέντε χρόνια (2004-09) και στη συνέχεια με τους Σακραμέντο Κινγκς και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Και στα 38 του ο τύπος που πηγαίνει ακόμη και κάνει ατομικές σχεδόν κάθε μέρα, αποφάσισε να πει το «αντίο». Σίγουρα μια κάτι παραπάνω από γεμάτη πορεία για τον Αργεντίνο φόργουορντ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ