21.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αποσύρεται από το ιταλικό πρωτάθλημα η Ρόμα!

Βόμβα έσκασε στην Ιταλία με τη Βίρτους Ρόμα να ανακοινώνει την απόφασή της να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα μεσούσης της σεζόν!

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρόμα από την αρχή της φετινής σεζόν συνέχισαν να συσσωρεύονται, ουσιαστικά έσοδα δεν υπάρχουν, αφού η παρουσία κόσμου στα γήπεδα της Ιταλίας δεν επιτρέπεται λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα η ομάδα να φτάσει στο απροχώρητο.  

Η Ρόμα είναι μια ιστορική ομάδα που μετράει 60 χρόνια, με κορυφαίες στιγμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1984 και του Κυπέλλου Κόρατς (1986, 1992)!

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ομάδας, Κλαούντιο Τότι κοινοποίησε την απόφασή του μέσω μιας επιστολής, τόσο προς την ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ όσο και προς τη Lega Basket Serie A, αφού οι προσπάθειες που έκανε το τελευταίο διάστημα για εύρεση νέου επενδυτή δεν ευδοκίμησαν. 

O πρόεδρος της διοργανώτρια αρχής του πρωταθλήματος, Ουμπέρτο Γκαντίνι, ανέφερε: 

«Η είδηση της απόσυρσης της Βίρτους Ρόμα είναι επώδυνη και αντιπροσωπεύει μια σοβαρή απώλεια για όλο το ιταλικό μπάσκετ.Μπορούμε να σημειώσουμε με λύπη, ότι το πάθος της οικογένειας του Κλαούντιο Τότι δεν ήταν αρκετό και δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει. Αναγνωρίζουμε όμως όλα όσα έχει καταφέρει στο τιμόνι της ομάδας τα τελευταία 20 χρόνια και την αφοσίωσή του. Ο Τότι προσπάθησε μέχρι τελευταία στιγμή να διατηρήσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία αλλά το αίτημά του για βοήθεια βρέθηκε απέναντι σε εκκωφαντική σιωπή». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ