26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός, άμεσα η απόφαση (pics)

Ενώπιον της αθλητικής δικαστίνας, Μαρίας Πετροπούλου, απολογήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την αποχώρησή της από το ΟΑΚΑ, στο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκπροσωπήθηκαν από τον τιμ μάνατζερ Χρήστο Μπαφέ και τους δύο νομικούς εκπροσώπους τους. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κλήθηκε να απολογηθεί με βάση το άρθρο 18, παράγραφος 2 του πειθαρχικού κανονισμού ΕΣΑΚΕ, κάτι που σημαίνει πως κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση έξι βαθμών. Παρ’ όλα αυτά, είναι στη διακριτική ευχέρεια της αθλητικής δικαστίνας εάν θα εφαρμόσει αυτό ή το δίκαιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που προβλέπει μικρότερη ποινή, όπως ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες υποστήριξαν στην απολογία τους πως αποχώρησαν από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και όχι νωρίτερα, προκειμένου να αποφευχθούν οι εκδηλώσεις βίας από τους γηπεδούχους φιλάθλους. Κατέθεσαν στη δικαστίνα όλα εκείνα τα έγγραφα, τις επιστολές και τις ανακοινώσεις που είχαν στείλει ή είχαν δημοσιοποιήσει τα τελευταία χρόνια προς την ΕΟΚ, την ΚΕΔ και τον ΕΣΑΚΕ αναφορικά με τη διαιτησία και το πρόβλημα που θεωρούν πως υπάρχει. Όπως υποστήριξαν, το πρόβλημα προϋπήρχε και δεν βελτιώθηκε και η κίνησή τους την Τετάρτη (13/02) ήταν το επόμενο βήμα των ενεργειών τους.

Η απόφαση της Μαρίας Πετροπούλου, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης το πρωί της Παρασκευής (15/02) στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ στο Μαρούσι, αναμένεται να βγει ίσως και μέσα στην ημέρα ή, το αργότερο, το Σάββατο (16/02). Σε απολογία είχε κληθεί και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ