14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποκλεισμός για τη Λετονία (vid)

Η Λετονία έδειχνε να είναι το φαβορί. Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πως θεωρία και πράξη είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Η Βουλγαρία επικράτησε 66-65 στη Ρίγα, στο σπίτι των Λετονών που είχαν αναλάβει να φιλοξενήσουν μία από τις φούσκες, και άφησε εκτός Ευρωμπάσκτ τους οικοδεσπότες. Έτσι από τον όμιλο της ελληνικής ομάδας η τριπλέτα που θα βρίσκεται στην τελική φάση το καλοκαίρι του 2022 είναι Ελλάδα - Βοσνία Ερζεγοβίνη - Βουλγαρία.

Η Λετονία είχε τον έλεγχο του αγώνα για τρία δεκάλεπτα. Δεν είχε χτίσει μεγάλες διαφορές, αλλά ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ. Τα πράγματα όμως άλλαξαν στην τέταρτη περίοδο. Εκεί όπου το επιμέρους 15-6, σε ένα παιχνίδι έτσι κι αλλιώς χαμηλών ταχυτήτων που πιο πολύ βόλευε την αντίπαλό της, η Βουλγαρία έκανε την ανατροπή.

Με 2'35'' να απομένουν ο Σκέλε έγραψε το 63-62 για τους οικοδεσπότες. Ο Ρολάντας Φρεϊμάνις υπέγραψε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας το 65-63 με 1'41'' στο ρολόι και ο Ντι Μποστ απάντησε με τρίποντο για το 65-66 και 1'30'' πλέον για τη λήξη του αγώνα. Σε αυτό το 1'30'' καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει και η νίκη έμεινε στα χέρια της Βουλγαρίας. Οι Λετονοί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, καθώς είχαν κάνει και το  κάτι παραπάνω, φέρνοντας για τον αγώνα και τους Μπέρτανς  - Τίμα για ενίσχυση.

Ο Γιάνις Τίμα με 14 πόντους ήταν ο πρώτος τους σκόρερ με την ομάδα του συνολικά όμως να σουτάρει 5/23 από τα 6μ75. Ο Ντι Μποστ με 18 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, αλλά και το νικητήριο, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, σουτ ήταν ο MVP της Βουλγαρίας. Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που οι Βούλγαροι φτάνουν σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ