21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αποθέωση και δάκρυα για τους πρωταθλητές (pics)

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, με το Γιάννη Ιωαννίδη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, η ΚΑΕ Άρης τίμησε την πρωταθλήτρια ομάδα του 1979 στο περιθώριο της εντός έδρας αναμέτρησής της με τον Πανιώνιο για τη 16η αγωνιστική της Basket League.

Εν μέσω αποθέωσης από τους φιλάθλους, που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο, οι Θεσσαλονικείς βράβευσαν συμβολικά την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 1978-1979. Ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Γουλιέλμος και ο αντιπρόεδρος Νίκος Κάλλεν πρόσφεραν επετειακές φανέλες, που σχεδιάστηκαν ειδικά για αυτή την περίσταση, στα μέλη των «κιτρίνων» που στέφθηκαν πρωταθλητές πριν από σαράντα χρόνια.

    

Δείτε, εδώ, εικόνες από την πρώτη απονομή το 1979.

Το παρών έδωσαν, εκτός από τον προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη, και οι παίκτες που στέφθηκαν πρωταθλητές: ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Χάρης Παπαγεωργίου, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Βασίλης Παραμανίδης, ο Διαμαντής Σκόνδρας, ο Σταύρος Χωλόπουλος, ο Στράτος Βαμβακούδης, ο Δημήτρης Νάστος, ο Στέλιος Καλαντίδης και ο Διονύσης Ανανιάδης. Μαζί τους και ο έφορος, Γιώργος Λαγός.

 

Αναφέρθηκε το όνομα του αείμνηστου Τάσου Σπάρταλη. Μοναδικές απουσίες αυτές του Μιχάλη Σπηλιώτη και του βοηθού προπονητή, Γιωργή Μπουσβάρου.

Οι πρωταθλητές του 1979 έπιασαν ξανά στα χέρια τους το τρόπαιο και το σήκωσαν στον «ουρανό» του Αλεξανδρείου, με τον κόσμο να τους χειροκροτεί θερμά. O Γιάννης Καστρίτης και οι παίκτες του υποδέχθηκαν τους παλαίμαχους, αλλά δεν παρακολούθησαν την τελετή, καθώς ήταν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. «Εμείς, δυστυχώς, ήμασταν στα αποδυτήρια. Δεν το είδαμε. Από ό,τι μάθαμε η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και από τον κόσμο και από την ομάδα που βραβεύθηκε. Είμαι πολύ μικρός μπροστά για να μιλήσω για το μέγεθος αυτών των ανθρώπων και αυτού του συλλόγου. Όλοι γνωρίζουμε πανελληνίως, πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως για το τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα και τι δόξες έχουν ζήσει σε αυτό το γήπεδο», παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη τους επί των «κυανέρυθρων», ο νυν προπονητής του Άρη.

https://www.facebook.com/vagelis.alexandris/posts/10205749752740299



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ