27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αποθέωση για τον Κατσικάρη στη Μούρθια (Video)

Ο Φώτης Κατσικάρης επέστρεψε στη Μούρθια μετά από ένα (σύντομο όπως εξελίχθηκε) πέρασμα από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν και αυτό που βίωσε στην αναμέτρηση με την Ιμπεροστάρ Τενερίφη την περασμένη Κυριακή, ήταν κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό για οποιονδήποτε. Η ομάδα του νίκησε και όλο το γήπεδο φώναζε το όνομά του. Κάτι που έκανε να αισθανθεί όμορφα, αλλά και άβολα μαζί όταν του έδειξαν σε τηλεοπτική εκπομπή (7D Deportes) στην οποία μίλησε για ουκ ολίγα θέματα. Αξίζει όμως πρώτα μια μικρή διακοπή για να δείτε το βίντεο...

Δεν είναι κάτι που απολαμβάνει ο καθένας είναι η αλήθεια, πολύ περισσότερο σε μια λίγκα που πάντα εκτιμά λίγο περισσότερο το δικό της "προϊόν". Αν και ο Κατσικάρης μετά από τόσα χρόνια εκεί, είναι κομμάτι της ACB.

Ο Έλληνας τεχνικός έφτασε στη Μούρθια μετά το διαζύγιό του με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Για να είμαστε πιο σωστοί, επέστρεψε στη Μούρθια, την οποία είχε οδηγήσει πέρυσι στα πλέι οφ, για να αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος, όταν κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο το ρεκόρ της ομάδας ήταν 5-12 και ήταν απείχε μόλις ένα σκαλοπάτι από τις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό. Αυτή τη στιγμή είναι στην 11η θέση με ρεκόρ 10-15, ένα καλό σερί νικών και επιτυχίες όπως απέναντι στην Μπιλμπάο εκτός ή την έκπληξη της χρονιάς Ιμπεροστάρ Τενερίφε εντός.

"Εύκολο και δύσκολο το έργο μας"

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως "υπήρχε μια απαισιοδοξία στα αποδυτήρια, κακή ψυχολογία, αλλά ήταν και κάτι φυσιολογικό, εξαιτίας της βαθμολογικής θέσης της ομάδας" για να προσθέσει: "Δεν ήταν δύσκολο, αλλά ούτε και εύκολο να αλλάξουν κάποια πράγματα. Κάποιους παίκτες τους ήξερα από πέρυσι, οπότε ήταν πιο εύκολο, αλλά κάποιους τους γνώρισα τώρα, όπως κι αυτοί εμένα. Ήταν δύσκολο να με εμπιστευτούν από τη μία μέρα στην άλλη. Προσπαθήσαμε όλη η ομάδα μαζί, για τις νίκες τα συγχαρητήρια τα αξίζουν οι παίκτες για τη δουλειά τους, γιατί εμείς μπορεί να λέμε το ένα ή το άλλο,αλλά αυτοί είναι που θα πρέπει να τα κατανοήσουν και να τα μεταφέρουν ή όχι στο γήπεδο. Δώσαμε έμφαση στην άμυνα, γιατί είναι η σταθερά και από εκεί παίρνεις δύναμη για την επίθεση και φυσικά εύκολα καλάθια."

Η αποθέωση από τον κόσμο

Η αποθέωση που γνώρισε ήταν κάτι περίεργο γι' αυτόν και παραδέχθηκε πως τον κάνει να αισθάνεται άβολα: "Δεν το έχω συνηθίσει. Ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά ήταν κάτι που με έκανε να νιώσω περίεργα, άβολα. Για μένα πρωταγωνιστές είναι πάντα οι παίκτες. Και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο της Μούρθια, γιατί στηρίζει αυτή την ομάδα στα δύσκολα. Το έκανε πέρυσι και το έκανε και φέτος και συνεχίζει να το κάνει. Είναι δίπλα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο με την Τενερίφη η εξέδρα μας έσπρωξε να παίξουμε άμυνα να περάσουμε μπροστά, να πάρουμε τη νίκη".

Στην νέα ερώτηση για την αντίδραση του κόσμου στο πρόσωπό του ο Κατσικάρης επανέλαβε πως του φαίνεται περίεργο όλο αυτό, με τον κόσμο να τον συναντά και να τον χαιρετά εγκάρδια και στο δρόμο μετά την επιστροφή του, ενώ τόνισε πως "η επιστροφή μου εδώ ήταν έκπληξη για μένα. Ομολογώ πως δεν το περίμενα. Όταν έγινε το τηλεφώνημα όμως, δεν σκέφτηκα με τη λογική. Δέχθηκα γιατί το ήθελα για την ομάδα".

Εγκώμια για τον προκάτοχό του

Φρόντισε πάντως να πλέξει και το εγκώμιο του προκατόχου του, Όσκαρ Κιντάνα: "Είναι ένας άνθρωπος του μπάσκετ. Τον σέβομαι πάρα πολύ, έχει επιτυχίες, δουλεύει πολλά χρόνια. Κάποιες φορές ως προπονητής μπορεί το πλάνο σου να μην δουλέψει. Συμβαίνει... Το έπαθα κι εγώ φέτος στη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Μπορεί να τύχει σε όλους. Δεν σημαίνει πως είναι κακός προπονητής ή πως δεν έκανε καλή δουλειά".

Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια; "Καλύτερα να μην μιλάμε. Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ