23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αποδυναμωμένη στην Κίνα η Σενεγάλη

Η Σενεγάλη ξεκίνησε με όνειρα την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, αλλά εν τέλει θα παραταχθεί στην Κίνα χωρίς τα μεγάλα αστέρια της.

Ο Γκόργκι Ντιένγκ των Μινεσότα Τίμπεργουλφς και ο Τάκο Φολ, που έχει μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μπόστον Σέλτικς, δεν πρόκειται να δώσουν το παρών στα ασιατικά παρκέ, στο μεγάλο φετινό «ραντεβού» (31/08-15/09). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μαμαντού Μουσταφά Γκαγέ, αποκτάει πλέον έντονο… πονοκέφαλο όσον αφορά στη θέση «5», ενώ εκτός έμεινε και ο Κλέβιν Χάνα της Ανδόρας. Στην προετοιμασία, που συνεχίζεται εν όψει Κίνας, παίρνει μέρος και ο παλιός γνώριμος από τη θητεία του στην Basket League Μουχάμαντ Φαγέ, που παίζει πλέον στον Ερυθρό Αστέρα.

Θέση στο τελικό ρόστερ θα διεκδικήσουν άλλοι δεκαπέντε παίκτες, οι Ζανέ Κριστιάν Ντ’ Αλμέιντα, Ανταμά Λούις, Αλκαλί Μαμαντού Εντούρ, Ντζιμπρίλ Αμπντουλαγέ Τίαμ, Μαμαντού Λαμινέ Σαμπέ, Αντουάν Κατιφού Μεντί, Ιμπραχίμα Φολ Φαγέ, Μομάρ Εντόι, Ματάρ Γκουεγέ, Μόρις Νταλί Εντούρ, Μπαμπακάρ Τουρέ, Τσέικχ Εμπότζι, Γιουσουφά Εντόι, Τιέρνο Ιμπραχίμα Νιάνγκ και Χαμαντί Εντιαγέ.

Οι Αφρικανοί έχουν κληρωθεί στον Η’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Ντογκουάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα έχουν δύσκολη αποστολή να φέρουν εις πέρας, καθώς τίθενται αντιμέτωποι με τη Λιθουανία, τον Καναδά και την Αυστραλία. Θα πάρουν μέρος για πέμπτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η καλύτερη θέση που έχουν να επιδείξουν είναι η 14η, από το μακρινό 1978.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ