25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Απογευματινή… βόλτα στο Λαύριο για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο στο Λαύριο και συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών στη Stoiximan.gr Basket League, επικρατώντας με 84-68.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Ολυμπιακός επισκεπτόμενος την Ανατολική Αττική, για να ξεπεράσει με 84-68 το «εμπόδιο» του Λαυρίου στην επιστροφή από τις γιορτές του Πάσχα και να ανταποκριθεί ιδανικά στο πρώτο τεστ εν όψει των playoffs της Ευρωλίγκα με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις. Όταν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που είχαν ήδη καταφέρει να έχουν σημαντική διαφορά στο ημίχρονο, όταν αποφάσισαν να... γκαζώσουν λίγο παραπάνω, ξέφυγαν ακόμη περισσότερο, κάνοντας υγιεινό περίπατο.

Όλα αυτά, βέβαια, συνέβησαν στον «αστερισμό» της ανησυχίας για τον Γιάνις Στρέλνιεκς, που θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, για να φανεί αν είναι σοβαρό το θέμα στη μέση του. Πέντε παίκτες των Πειραιωτών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ τον Ιωάννη Παπαπέτρου με 19 πόντους, ενώ μάζεψε και 14 ριμπάουντ. Για το σύνολο του Χρήστου Σερέλη, οι Μακένζι Μουρ και Αντουέιν Ουίγκινς είχαν 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, με το δεύτερο να προσθέτει και πέντε ασίστ.

Το παιχνίδι

Το ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο ακολούθησαν «βομβαρδισμοί» από μακριά των Ρόμπερτς και Σπανούλη, για να ξεφύγει ο Ολυμπιακός και να καταφέρνει, μάλιστα, να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο σε απόσταση εννέα πόντων από τον αντίπαλό του, με τον ΜακΛίν να συνδράμει στη ρακέτα τον Μιλουτίνοφ (13-22). Με βολές του Μπράουν, αυτή θα έφτανε και στο +15 (14-29 στο 13'), με τη μικρή «αφύπνιση» του Παπαπέτρου προς τους συμπαίκτες του να κρατά τη διαφορά, όταν Νίξον, Ουίγκινς και Νουάμου επιχείρησαν να τη μειώσουν (30-43), με το μυαλό των Πειραιωτών να βρίσκεται περισσότερο στον Γιάνις Στρέλνιεκς.

Στην τρίτη περίοδο ήταν που οι «ερυθρόλευκοι» θα... έκοβαν τον βήχα στους γηπεδούχους, με τον Μιλουτίνοφ να δίνει το «σύνθημα» και τους Παπαπέτρου-ΜακΛίν να συνεχίζουν από εκεί που είχαν σταματήσει στο πρώτο ημίχρονο για το +24 στο δεκάλεπτο (43-67). Το ματς, κάπως έτσι, μετετράπη σε τυπική διαδικασία, με τους δύο προπονητές και ιδιαίτερα τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, βάζοντας σιγά-σιγά τη σειρά των playoffs της Ευρωλίγκα με τη Ζαλγκίρις στο μυαλό, να δοκιμάζουν πράγματα αγωνιστικά και να μοιράσουν τον χρόνο μεταξύ των παικτών τους.

Δεκάλεπτα: 13-22, 30-43, 43-67, 68-84

ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρίσκεται σε τρομερή φόρμα τον τελευταίο καιρό και αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο για τον κόουτς Σφαιρόπουλο εν όψει Ζαλγκίρις. Ο διεθνής φόργουορντ δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει τη «δίψα» του και σήμερα έφτασε σε φοβερό double double 19 πόντων και 14 ριμπάουντ σε κάτι παραπάνω από 26 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κρίθηκε, όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να βάλει μεγαλύτερη ένταση στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για ανάλυση. Όταν, ειδικά, κερδίζει 14 επιθετικά ριμπάουντ, έναντι έξι του Λαυρίου, η τελική εικόνα του σκορ καθίσταται ακόμη πιο λογική.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ