21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Αποβολή της Τορίνο λόγω Γερασιμένκο

Η ανακοίνωση της πώλησης της Τορίνο στον Νμίτρι Γερασιμένκο έφερε αναστάτωση στην ιταλική λίγκα και οδήγησε μάλιστα σε απόφαση αποβολής της από αυτή!

Η Lega Basket εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει πως η Τορίνο αποβάλλεται από την λίγκα ως μέλος, καθώς ως τον Φεβρουάριο  ο ίδιος άνθρωπος ήταν και ιδιοκτήτης της Καντού, αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, καθώς απόφαση για αποβολή της από αυτό μπορεί να πάρει μόνο η ομοσπονδία της Ιταλίας.

Ο Γερασιμένκο είχε αποκτήσει το 65% των μετοχών της Καντού το 2015 και στις 19 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε από την ομάδα πως είχε προχωρήσει η πώλησή της σε ένα συνασπισμό αμερικάνων επιχειρηματιών υπό το όνομα Tutti Insieme Cantu (TIC).

O Γερασιμένκο είναι πολυεκατομμυριούχος, Ρώσος, ουκρανικής καταγωγής και βγάζει το... μεροκάματο από την εμπορία χάλυβα. Το 2012 μέσω wild card κέρδισε μια θέση στην VTB League για την νεοσύστατη ομάδα του Κράσνι Οκτόμπερ, στην οποία ενίοτε έπαιζε κιόλας. Το Νοέμβριο του 2015 πήρε το 65% των μετοχών της Καντού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ