21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αποβλήθηκε ο Ιωνικός, που παραμένει!

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 9/7 αποφάσισε την αποβολή του Ιωνικού Νικαίας από το πρωτάθλημα της Basket League. Απόφαση που ήταν αναμενόμενη και αναπόφευκτη μετά την έκθεση που είχε συντάξει και αποστείλει στη Λίγκα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είχε διαπιστώσει ότι εκκρεμείς ρυθμίσεις που αφορούσαν το μετοχολόγιο και το μετοχικο κεφάλαιο της ΚΑΕ δεν είχαν διευθετηθεί.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι ο Ιωνικός θα παίξει του χρόνου στην Basket League! Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ παραβρέθηκε εκπρόσωπος μίας νέας ομάδας με την ονομασία "Ιωνικός 1965", ο οποίος δήλωσε πως η ομάδα αυτή θα παίξει στο νέο πρωτάθλημα. Πώς;

Στην πραγματικότητα φαίνεται πως πρόκειται για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος με απόφαση της ΕΟΚ κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League ως η μία από τις δύο ομάδες που ανεβαίνουν από την Α2. Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το basketa.gr, προφανώς υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Διαγόρα και του Ιωνικού να συσταθεί νέα ΚΑΕ με το ΑΦΜ και την επωνυμία του Διαγόρα, ΑΛΛΑ με τον διακριτικό τίτλο "Ιωνικός 1965". Και μετόχους που μένει να δούμε ποιοι θα είναι, καθώς ο Γιαννούλης Καλλίλας έχει δηλώσει κατ' επανάληψη πως δεν σκοπεύει να δοκιμάσει την εμπειρία του επαγγελματικού μπάσκετ.

Κατά τα λοιπά, στη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ εγκρίθηκε η σύσταση της υγειονομικής επιτροπής, που θα καταρτίσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενόψει της νέας σεζόν, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των τηλεοπτικών και έγινε μια σύντομη ενημέρωση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με την ΕΡΤ για ένα κεντρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ λαμβάνοντας υπ` όψιν την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που του διαβιβάσθηκε  σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 9 του ν. 2725/1999 την 25-6-2020, εξέδωσε στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του, διαπιστωτική πράξη για την αποβολή της ΚΑΕ με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 1965 ΚΑΕ» από το Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών Αγωνιστικής Περιόδου 2019-2020 λόγω της μη τήρησης των διατάξεων των παρ. 1 έως 8 του ανωτέρω άρθρου σχετικά με την καταβολή μετοχικού κεφαλαίου.

Στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, επίσης, εγκρίθηκε η σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής προκειμένου να καταρτιστεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο αντιμετώπισης του COVID-19 για το Πρωτάθλημα της EKO Basket League της σεζόν 2020-21. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Σταύρος Δουβής και μέλη της οι ιατροί κ.κ. Οδυσσέας Παξινός, Παναγιώτης Γρηγορόπουλος και τα στελέχη του Συνδέσμου κ.κ. Γιώργος Κονδύλης, Σουζάνα Δόγα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ