25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Απλά καλύτερη (vids)

Με ένα ξέσπασμα στη δεύτερη περίοδο και με καλή άμυνα στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα νίκησε με 90-80 το Μιλάνο και το έπιασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας.

Το Μιλάνο έδειξε διάθεση να γίνει από την αρχή αφεντικού του αγώνα και για ένα διάστημα, μέχρι λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, τα κατάφερε. Εκμεταλλευεόμενο την αστοχία των παικτών της Μπαρτσελόνα και την παρουσία του Τζεφ Μπρουκς ως σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση μέσα στη ρακέτα προηγήθηκε με 21-13 στο 7' και 25-19 στο 9'. Και τότε ήταν που η Μπαρτσελόνα αφυπνίστηκε.

Ο Τομά Ερτέλ λειτούργησε και πάλι σωστά στο κομμάτι της δημιουργίας, ενώ πέτυχε και συνεχόμενα μεγάλα σουτ. Με τη βοήθεια των Οριόλα, Σεραφέν και της άμυνας, που ξαφνικά έγινε πολύ αποτελεσματική, συνέβαλε αποφασιστικά ώστε η Μπαρτσελόνα να τρέξει ένα απίθανο σερί 19-3 και στο 13' να περάσει μπροστά με διψήφια διαφορά (38-28).

Από εκεί και μετά το επέβαλε πλήρως το ρυθμό της. Έλεγξε τα ριμπάουντ, βρήκε λύσεις με τρίποντα και από τον Σίνγκλετον και γενικά εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια του Μιλάνου, καταφέρνοντας να διατηρήσει αυτή τη διαφορά ως το τέλος του ημιχρόνου, που έληξε με 53-42 υπέρ της.

Στην τρίτη περίοδο η Μπαρτσελόνα έβαλε στην εξίσωση και τους Τόμιτς και Κούριτς, οι οποίοι έδωσαν πολλές επιθετικές λύσεις, ενώ η άμυνά της πέτυχε να εξουδετερώσει τον Μάικ Τζέιμς, που δεν μπορούσε να σκοράρει και αναγκαζόταν να ψάχνει τους συμπαίκτες του. Καθώς λοιπόν το Μιλάνο δεν μπορούσε να σκοράρει, γιατί ήταν άστοχο, η Μπαρτσελόνα άρχισε να ξεφεύγει ακόμα περισσότερο. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους (74-54) και η Μπάρτσα ήταν το απόλυτο αφεντικό.\

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Μάικ Τζέιμς κάτι πήγε να κάνει για το Μιλάνο, όμως η Μπαρτσελόνα είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό της και δεν ήταν διατεθειμένη να χάσει τα κεκτημένα της. Με τον Ερτέλ να την οδηγεί εκ του ασφαλούς διατήρησε την υπέρ της διαφορά σε διψήφιες τιμές και πήρε τελικά μια καθαρή και σχετικά άνετη νίκη.

 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Τομά Ερτέλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Μπαρτσελόνα, κυρίως επειδή ήταν αυτός που πυροδότησε το 19-3 της δεύτερης περιόδου, με το οποίο η Μπάρτσα ξέφυγε στο σκορ και δεν κοίταξε ξανά πίσω της. Στη συνέχεια ο Γάλλος διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του και τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 6 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 13 ριμπάουντ περισσότερα (36 έναντι 23) και σουτάροντας με 55% στα σουτ εντός παιδιάς (έναντι 46%) η Μπαρτσελόνα ήταν δύσκολο να μη νικήσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ