23.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Απεργία στην Ακτή Ελεφαντοστού 18 ημέρες πριν το Παγκόσμιο

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ακτής Ελεφαντοστού που σε λιγότερο από 20 ημέρες θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8-15/9).

Οι αθλητές και το τεχνικό επιτελείο κατηγορούν την Ομοσπονδία της χώρας τους ότι δεν έχει τηρήσει καμία από τις υποσχέσεις που είχε δώσει.

Γι' αυτόν τον λόγο έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία. Ο αρχηγός της ομάδας Έντι-Γκι Λοντρί σχολίασε σχετικά στην ιστοσελίδα «sport-ivoire.ci»:

«Επιβεβαιώνω πως είμαστε σε απεργία από την Δευτέρα. Δεν έχουμε δει τίποτα από την έναρξη της προετοιμασίας. Έχει περάσει ένας μήνας. Μας υποσχέθηκαν το μισό του μπόνους. Ο μάνατζερ έκανε ένα ταξίδι στην Μαδρίτη, για να μην μας δώσει τίποτα τελικά. Γνωρίζουμε τα έξοδα που θέλει ένα τέτοιο ταξίδι, μαζί με την διαμονή. Απαιτούμε τα συνολικά ασφάλιστρα της προετοιμασίας και του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Την ίδια στιγμή δεν έχουν δοθεί χρήματα ούτε για φάρμακα και τρεις παίκτες της ομάδας που είναι τραυματίες καλύπτουν μόνοι τους την περίθαλψή τους.

Ο γιατρός της ομάδας Γκιγιόμ Ουλέ είπε από την πλευρά του:

«Καλύπτουμε εμείς τα έξοδα. Φύγαμε από το Αμπιτζάν χωρίς φάρμακα, την στιγμή που κάναμε κανονικά προετοιμασία. Ελπίζουμε πως θα τα έχουμε εγκαίρως. Φανταστείτε να είχε συμβεί τίποτα πιο σοβαρό! Είμαστε αντιμέτωποι με ερασιτέχνες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προετοιμασία για το Παγκόσμιο».

Η Ακτή Ελεφαντοστού κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο όπου θα αντιμετωπίσει την Κίνα, τη Βενεζουέλα και την Πολωνία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ