22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απεβίωσε ο Στέρν

Δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο το 2020 για τον κόσμο του μπάσκετ, καθώς στην πρώτη του ημέρα μετράει την απώλεια μιας σπουδαίας προσωπικότητας του NBA, αλλά και του Παγκόσμιου αθλητισμού, του Ντέιβιντ Στερν, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών.

Ο Ντέιβιντ Στερν γεννήθηκε στις 22/9/1942 στη Νέα Υόρκη και αποτέλεσε τον μακροβιότερο κομισάριος του NBA στα χρονικά, καθώς εργάστηκε στη λίγκα από το 1966, και κατείχε την υψηλή θέση του από το 1984 ως και το 2014 όταν έδωσε τη θέση του στον Άνταμ Σίλβερ. Ο Στερν έφερε πολλές καινοτομίες και αλλαγές στο παιχνίδι, ενώ δεν άντεξε, καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία πριν από τρεις εβδομάδες.

Ο Άνταμ Σίλβερ σε δήλωση του ανέφερε  : «Για 22 χρόνια, παρακολουθούσα τον Ντέιβιντ Στερν. Ήταν ο μέντοράς μου και ένας από τους αγαπημένους μου φίλους. Επενδύσαμε αμέτρητες ώρες στο γραφείο, στα γήπεδα, σε αεροπλάνα, όπου κι αν μας οδήγησε το παιχνίδι. Όπως κάθε θρύλος του ΝΒΑ, έτσι κι ο συγκεκριμένος είχε εκπληκτικά ταλέντα, όμως το σημαντικότερο με τον Ντέιβιντ ήταν τα βασικά, η προετοιμασία, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η σκληρή δουλειά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ