16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Απαγορευμένη ζώνη οι 70 πόντοι

Επτά συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, οχτώ σε σύνολο εννιά αγώνων μακριά από το ΟΑΚΑ. Η παρουσία του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια του είναι αυτή που τον έχει οδηγήσει στο 8-11, που τον βάζει μπροστά από ένα βουνό. Πως θα το ανέβει; Μόνο αν καταφέρει να σπάσει τα “ταβάνια” που έχει “χτίσει” στη φετινή Ευρωλίγκα. Βασικότερο είναι το αυτό της επίθεσης.

 


Μετά τη νίκη στην Ποντγκόριτσα επί της Μπουντούτσνοστ λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχασε σε επτά σερί εκτός έδρας ματς στην Ευρωλίγκα. Από αυτά μόνο σε ένα ξεπέρασε τους 70 πόντους, έχοντας 77 κόντρα στην Μπασκόνια. Είχε 62 με την Εφές, 68 με τη Χίμκι, 68 με τη Ρεάλ, 65 με τον Ολυμπιακό, 68 με την Μπαρτσελόνα και 69 χθες με τη Ζαλγκίρις. Ακόμη και αν υπολογίσουμε τους 79 στο Μόναχο και τους 72 στην Ποντγκόριτσα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε μέσο όρο τους 70 πόντους μακριά από το ΟΑΚΑ.

 


Τα τρίποντα είναι αναμφίβολα μία από τις βασικότερες εξηγήσεις της χαμηλής, επιθετικής παραγωγικότητας του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια. Σε αυτά τα εννιά παιχνίδια μέτρησαν 59 εύστοχα τρίποντα (μόλις 6,5 ανά αγώνα) σε 190 προσπάθειες, Είχαν δηλαδή ποσοστό 31,05%. Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού από το τρίποντο σε αυτά τα ματς; Είχαν 68/176 σουτ, 38,63% δηλαδή.

 


Το χθεσινό παιχνίδι κρίθηκε με το επιμέρους 30-18 της τέταρτης περιόδου. Το παθητικό των 30 πόντων ήταν το μεγαλύτερο του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια του ως τώρα, αφού το προηγούμενο ήταν οι 29 που δέχτηκε στην τρίτη περίοδο του παιχνιδιού με την Μπασκόνια και στην πρώτη του ματς με τη Χίμκι.

 


Ο Παναθηναϊκός πάντως έκανε καλύτερη δουλειά από κάθε άλλο εκτός έδρας παιχνίδι του, στα ριμπάουντ. Ισοφάρισε τις κορυφαίες επιδόσεις του με τα 23 αμυντικά και τα 12 επιθετικά για να τελειώσει έχοντας 35 στο σύνολο, τρία λιγότερα από τα παιχνίδια με την Εφές, τη Χίμκι και τον Ολυμπιακό.

 


Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού εντοπίστηκε ασφαλώς στο “5 εναντίον 5” αφού όσο έβρισκε σκορ στον αιφνιδιασμό, δεν είχε προβλήματα. Είναι εντυπωσιακό το επιμέρους 22-2 των πόντων στο transition, πολύ περισσότερο για μία ομάδα που τελικά ηττήθηκε. Για τον Παναθηναϊκό οι 22 πόντοι στον αιφνιδιασμό αποτελούν ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι 16 του εντός έδρας αγώνα με την Γκραν Κανάρια ενώ με το παθητικό των δύο πόντων, ισοφάρισε το ρεκόρ του αφού τόσους είχε δεχτεί και στα εκτός έδρας ματς με τις Μπουντούτσνοστ, Χίμκι και Ρεάλ.

 


Οι “πράσινοι” πάντως πλήρωσαν περισσότερο από κάθε άλλον αγώνα τους, τα λάθη τους. Δέχτηκαν 21 πόντους από αυτά, δύο περισσότερους από το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν. Από την άλλη πλευρά περιόρισαν το παθητικό τους από επιθετικά ριμπάουντ στους πέντε πόντους, ισοφαρίζοντας την καλύτερη σχετική φετινή επίδοση τους. Πέντε πόντους από δεύτερες επιθέσεις είχε σημειώσει και η Χίμκι.

 


Ο Παππάς 7ος σε συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό

 


Σε ατομικό επίπεδο, μέσα από το χθεσινό παιχνίδι του Κάουνας, ο Νίκος Παππάς έγινε ο 7ος σε συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τις 120 και προσπέρασε τον Νίκο Χατζηβρέττα που είχε 119 με τους “πράσινους”.

 


Ακόμη ο Τζέιμς Γκιστ έχοντας 4/8 δίποντα, έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού μετά τον Μάικ Μπατίστ που ξεπέρασε τα 500 στην Ευρωλίγκα. Παράλληλα με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε χθες, έγινε ο 5ος παίκτης του “τριφυλλιού” που ξεπέρασε τα 700.

 


Photo Credits: Eurokinissi, Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ