22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απίστευτο χαρακίρι Ολυμπιακού! (vids)

Ο Ολυμπιακός έκανε το χαρακίρι της χρονιάς στο Κάουνας, αφού προηγήθηκε με 79-72 στο 37' και κατάφερε να χάσει με 81-79 από τη Ζάλγκιρις, με συνεχόμενες λάθος επιθέσεις και απίστευτο κλέψιμο του Ουόκαπ στον Σλούκα στην τελευταία. Στο 12-9 οι Λιθουανοί και με δύο νίκες πλέον επί του Ολυμπιακού που είναι στο 11-10 και βλέπει την οκτάδα να ξεμακραίνει.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε αμυντικό πρόβλημα στην πρώτη περίοδο, άφησε τους Λιθουανούς να σουτάρουν ανενόχλητοι, αυτοί δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και έκλεισαν την περίοδο στο 26-20 με 4/6 τρίποντα και συνολικά λίγες χαμένες προσπάθειες. Για τον Ολυμπιακό Σλούκας και Χάρισον ήταν οι επιθετικές αιχμές.

 

 

 

Στο 12' οι Λιθουανοί ήταν στο +8, 33-25 και από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός γύρισε τον διακόπτη. Η άμυνά του έγινε πολύ πιο επιθετική, ο Βεζένκοφ πρόσθεσε λύσεις στην επίθεση και με σερί 13-2 στο 16'30'' ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 38-36. Το παιχνίδι είχε ισορροπήσει και το ημίχρονο έληξε με 45-44 για τη Ζάλγκιρις, που είχε ανωτερότητα και στα ριμπάουντ με 15-9.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε τις... ασθένειες του πρώτου δεκαλέπτου και στο τρίτο, αυτή τη φορά με τη ζημιά να γίνεται κάτω από το καλάθι, όπου ο Λοβέρν σκόραρε 11 πόντους σε επτά λεπτά και έφερε τη Ζάλγκιρις στο 61-54 επί ενός Ολυμπιακού που επιθετικά έπαιρνε λύσεις με σταθερότητα μόνο από τον Πρίντεζη.  Στην τελική ευθεία πάντως, έδειξε εκ νέου αντίδραση και μείωσε στο 63-60, αλλά ήταν φανερό ότι ήθελε κάτι παραπάνω για να φύγει νικητής από τη Λιθουανία.

 

 

Το 67-60 στο 31' δεν άγχωσε τον Ολυμπιακό, ο Πρίντεζης ήταν... καυτός και το 67-67 ήρθε γρήγορα, στο 35' η ισοπαλία ήταν στους 70 πόντους, τα τρίποντα όμως πλέον είχαν αρχίσει για τον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης έβαλε δύο και οι Βεζένκοφ και Πρίντεζη από ένα και στο 37' το ματς ήταν στο 72-79! H Ζάλγκιρις όμως στα 21'' πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 79-79, και ο Ουόκαπ έκλεψε από τον Σλούκα την τελευταία πίθεση και στα 0,8 δέκατα έβαλε το 81-79 και άφησε... ξερό τον Ολυμπιακό!

ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Πήρε την τελευταία επίθεση, όπως όλοι περίμεναν, όπως συνηθίζει και όπως είχε κάνει και στη Λυών αστην κανονική διάρκεια και έσωσε την παρτίδα, αλλά ο Κώστας Σλούκας έκανε το μεγάλο λάθος του αγώνα, είδε τον Τόμας Ουόκαπ να του κλέβει τη μπάλα και να βάζει το νικητήριο καλάθι της Ζάλγκιρις.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ λίγα από τους ψηλούς του σήμερα και τα 31-21 ριμπάουντ υπέρ της Ζάλγκιρις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ