27 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Απέναντι στη Ζενίτ για το βάλσαμο μιας νέας νίκης (vid)

Έτοιμος για το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του εντός έδρας είναι ο Ολυμπιακός και αυτό που θα ήθελε είναι να δει και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Η αποψινή του αντίπαλος βρίσκεται πολύ πιο ψηλά από τον Ερυθρό Αστέρα στην κατάταξη της Ευρωλίγκας. Υποδέχεται στο ΣΕΦ (12/3, 21.00) τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για την 28η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι απουσίες των "ερυθρολεύκων" είναι γνωστές και σημαντικές, αλλά στον Ολυμπιακό ξέρουν εδώ και καιρό πως θα πρέπει να πορευτούν με αυτές: Κώστας Παπανικολάου και Χασάν Μάρτιν θα είναι εκτός. Απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα που είχε τη δική της περίοδο μεγάλης ταλαιπωρίας, τόσο με τραυματισμούς, αλλά κυρίως εξαιτίας του κορονοϊού προς την αρχή της σεζόν.

Η Ζενίτ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση με ρεκόρ 16-11, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 12η με ρεκόρ 12-16.

Τι έγινε στον πρώτο αγώνα

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε ένα διάστημα στο οποίο η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ένιωθε τα σημάδια της ταλαιπωρίας τον κορονοϊό έντονα. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με μια πολύ καλή εμφάνιση του Μάρτιν και τον Παπανικολάου να έχει έναν ρόλο κλειδί κυρίως στην άμυνα με το τελικό 66-75. Ο Μάρτιν είχε σημειώσει 16 πόντους με 7/7 δίποντα. Μπαρόν και Χόλινς είχαν σημειώσει 13 και 12 πόντους αντίστοιχα για την Ζενίτ.

Και ελληνική ταυτότητα

Η Ζενίτ είναι μία ακόμη ομάδα που εμπιστεύθηκε το ελληνικό στοιχείο. Μπορεί να μην βρίσκεται στο παρκέ, αλλά είναι δίπλα στις γραμμές. Ο λόγος για την παρουσία του Διαμαντή Παναγιωτόπουλου στο πλευρό του Τσάβι Πασκουάλ και του Μάνου Παπαδόπουλου στο ρόλο του μάνατζερ. Είναι δύο πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε ο Ισπανός τεχνικός στη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Όταν του δόθηκε η ευκαιρία στη Ρωσία πήρε άμεσα δίπλα του τον Παναγιωτόπουλο, ενώ λίγο αργότερα προστέθηκε στο τιμ και ο Παπαδόπουλος. Στην παρέα βρίσκεται και ένας ακόμη γνωστός του Πασκουάλ από την εποχή του "τριφυλλιού" ο Κέι Σι Ρίβερς.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Λοτερμόσερ, Ρότσα, Τεπενιέ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ