28.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Απέδρασε και από το «Βενετόκλειο» ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την έδρα του Κολοσσού με 79-76 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League και συνέχισε την ανοδική του πορεία.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με ρεκόρ 12-8 δεν κινδυνεύει να χάσει πλέον την έκτη θέση και κοιτάει ψηλότερα για να προλάβει την ΑΕΚ, το Λαύριο και τον Προμηθέα Πάτρας. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι με ρεκόρ 9-11 είναι έβδομοι και θα τους «πιάσει» η Κύμη αν επικρατήσει αύριο (25/3) του Πανιωνίου.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη δεύτερη και την τέταρτη περίοδο, παίρνοντας τελικά και το ροζ φύλλο αγώνα. 

Και στα σαράντα λεπτά ο αγώνας είχε το χαρακτήρα ενός ντέρμπι. Στην τελευταία περίοδο ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε πολλά φάουλ και σε γενικές γραμμές οι παίκτες του ήταν ψύχραιμοι, παίρνοντας τελικά το ροζ φύλλο αγώνα. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Παπαδάκης έκανε λάθος επαναφορά και οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη δεν κατόρθωσαν καν να σουτάρουν για την ισοφάριση. 

Ο καθοριστικός: Ο Φιλ Γκος ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 18 πόντους. Ο Αμερικανός στο τέλος έβαλε σχεδόν όλες τις βολές και «κλείδωσε» τη νίκη για τους Θεσσαλονικείς, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πετύχει κι ένα σημαντικό τρίποντο. Σημαντική για δεύτερη σερί αγωνιστική και η προσφορά του Ζάρα με 14 πόντους. Για τους ηττημένους ο Τι Τζέι Μπρέι προσπάθησε με 18 πόντους, αλλά ήταν μόνος.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ο ΠΑΟΚ ήταν τραγικός στα δίποντα ευστοχώντας μόλις σε 7/23, αλλά κάλυψε την επίδοση αυτή με την ευστοχία στα τρίποντα, ενώ είχε και 26/36 βολές. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι στα σουτ δύο πόντων (18/33), πιο άστοχοι στα τρίποντα (9/25), ενώ εκτέλεσαν πολλές λιγότερες βολές (13/17).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ