17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Απάντηση των Ισπανών παικτών στον Μπερτομέου!

Φαίνεται πως η... βαλίτσα θα πάρει μακριά! Οι δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου, κομισαριου της Ευρωλίγκας, για μη  συμμετοχή των παικτών που αγωνίζονται στις ομάδες της διοργάνωσης, στα "παράθυρα" της FIBA με τις Εθνικές τους ομάδες, έφεραν την άμεση αντίδραση και απάντηση των Ισπανών παικτών που ξεκαθάρισαν τα πράγματα, τονίζοντας πως "είναι τιμή και περηφάνεια να αγωνίζεσαι στην Εθνική Ομάδα".

Το αποκλειστικό θέμα παρουσιάζει η «El Mundo Deportivo, καταλανική εφημερίδα, μετά τη συνέντευξη του Μπερτομέρου στο Cadena Ser, όπου ουσιαστικά είπε πως δεν θα υπάρχει στο καλεντάρι της Ευρωλίγκας κενό για τα παράθυρα της FIBA (εννέα μέρες τον Νοέμβριο και οχτώ τον Φεβρουάριο), στα οποία θα γίνουν οι προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο σύνδεσμος παικτών της Ισπανίας (ΑΒΡ) ξεκαθάρισε πως η Ευρωλίγκα δεν μπορεί να ασκήσει βέτο στη συμμετοχή ενός παίκτη στην Εθνική Ομάδα της χώρας του, εκτός από οτιδήποτε άλλο, γιατί αντιτίθεται στον ίδιο τον αθλητικό νόμο της χώρας. Ο Ράφα Χοφρέσα, γενικός γραμματέας του συνδέσμου, ήταν ξεκάθαρος: «Η Ευρωλίγκα δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί είναι στις υποχρεώσεις ενός αθλητή σύμφωνα με το νόμο της χώρας. Είναι το άρθρο 47 του αθλητικού νόμου, όπου αναφέρεται πως οι παίκτες πρέπει να ανταποκρίνονται στην κλήση για συμμετοχή στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, αγώνων ή προετοιμασίας».

Και υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο αναφοράς στον αθλητικό νόμο, τον οποίο επικαλείται ο σύνδεσμος παικτών και αφορά τη σχέση του εργοδότη (ομάδας) με τον εργαζόμενο (αθλητή), στο οποίο τονίζεται πως «ο νόμος καλύπτει σε κάθε περίπτωση τους αθλητές για συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε υποχρέωση της Εθνικής Ομάδας».

Το λόγο πήρε και ο Αλφόνσο Ρέγες (ναι αδελφός του Φελίπε της Ρεάλ Μαδρίτης), ο ποίος είναι και πρόεδρος του συνδέσμου παικτών: «Εμείς θα παίξουμε στα παράθυρα της FIBA όταν έρθει η ώρα. Γινόταν μέχρι τώρα και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Το πρόβλημα υπάρχει πλέον, γιατί η Ευρωλίγκα αύξησε τον αριθμό των αγώνων. Ο Μπερτομέου θα αποφασίσει ποιος θα πάει στην Εθνική Ομάδα και ποιος όχι; Ποιος είναι αυτός για να αποφασίσει κάτι τέτοιο;»

Από το σύνδεσμο παικτών της Ισπανίας υπογραμμίζουν πως δεν γίνεται να μεταφερθεί ουσιαστικά στους παίκτες η όποια κόντρα μπορεί να υπάρχει σε διοικητικό επίπεδο. «Για την πλειοψηφία των παικτών είναι περηφάνεια και τιμή η κλήση στην Εθνική Ομάδα. Είναι μια υποχρέωση, αλλά και ένα δικαίωμα. Δεν νομίζω πως είναι σωστό να τοποθετηθούν οι παίκτες στο επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης», κατέληξε ο Χοφρέσα.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο της ισπανικής εφημερίδας ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ