13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αξίζει να το δεις (και) για τη Μάλτση (pics)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών είναι προ των πυλών και η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσιάζει μερικούς από τους λόγους που αξίζει κάποιος να το παρακολουθήσει. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Εβίνα Μάλτση.

Στην Τενερίφη θα «χτυπάει» το διάστημα 22-30 Σεπτεμβρίου η καρδιά του γυναικείου μπάσκετ, με τη διεξαγωγή του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη διοργάνωση θα πάρει μέρος και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας και η 39χρονη γκαρντ είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να ρίξει το βλέμμα του στα Κανάρια Νησιάσύμφωνα με τη FIBA. Πολυνίκης είναι η Εθνική ΗΠΑ, η οποία ετοιμάζεται να γράψει ιστορία. Στα 124 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής μετράει 9.639 πόντους, δηλαδή θέλει άλλους 361π. για να γίνει η πρώτη ομάδα που θα «σπάσει» το φράγμα των 10.000π.

Μόλις τέσσερις χώρες έχουν πανηγυρίσει, στο παρελθόν, το χρυσό μετάλλιο. Οι Αμερικανίδες μετρούν εννέα κατακτήσεις, οι Ρωσίδες -ως Σοβιετική Ένωση- έχουν ανέβει έξι φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών και από μία τα έχουν καταφέρει η Αυστραλία και η Βραζιλία. Οι ΗΠΑ στοχεύουν στο τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο και πέμπτο στις τελευταίες έξι διοργανώσεις, με τα «καγκουρό» να σπάζουν την κυριαρχία τους το 2006 στη Βραζιλία.

Οι Μάγια Μουρ, Λίζα Λέσλι (ΗΠΑ), Χάνα Χορακόβα (Τσεχία) και Πένι Τέιλορ (Αυστραλία) είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα αστέρια της διοργάνωσης, μαζί με τη «δική» μας Εβίνα Μάλτση και την επίσης βετεράνο, Ισπανίδα Λάια Παλάου. Ας μην ξεχνάμε, φυσικά, και την παρουσία των Αμερικανίδων σούπερ σταρ Μπριάνα Στιούαρτ, Νταϊάνα Ταουράσι και Σου Μπερντ, της Κινέζας Λι Γιουερού, της Γαλλίδας Σαντρίν Γκρουντά, της Νιγηριανής Ανταόρα Ελονού, της Αυστραλέζας Λιζ Κάμπατζ και της Καναδής Κία Νερς.

Η Γαλλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η «οικοδέσποινα» Ισπανία είναι μεταξύ των χωρών που θα επιχειρήσουν να «σταματήσουν» την κυριαρχία των ΗΠΑ, με την Ισπανίδα Άστου Εντούρ να ονειρεύεται το χρυσό μετάλλιο, όπως δήλωσε πρόσφατα, ενώ το Βέλγιο, η Λετονία και το Πουέρτο Ρίκο θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά στη διοργάνωση, έχοντας για μεγάλα αστέρια παίκτριες όπως η Έμα Μίσεμαν και η Ντέλε Ντον. O Ισπανός Λούκας Μοντέλο ξεχωρίζει ανάμεσα στους προπονητές, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, έχοντας φέρει αύρα... νικητή στο συγκρότημα της Ιβηρικής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ