27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αν παίξει όπως στην Πόλη, θα επιστρέψει σε αυτήν για το φάιναλ φορ

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός βρίσκεται απόψε (21.00 – Novasports 2) στην ίδια αφετηρία που είχε βρεθεί προ τετραετίας.


Τέτοια εποχή το 2013 φιλοξενούσε και πάλι σε 5ο παιχνίδι την Εφές Αναντολού με έπαθλο για το νικητή το εισιτήριο για το φάιναλ φορ.
Και όμως ενώ φαίνεται ότι τα δύο παιχνίδια έχουν πολλές ομοιότητες, βασικά έχουν μια σημαντική διαφορά που μπορεί σε βάθος χρόνου στο παιχνίδι να λειτουργήσει ευεργετικά για τον Ολυμπιακό.


Το 2013 λοιπόν οι Πρωταθλητές Ευρώπης τότε (από το θρίαμβό τους στην Πόλη το 2012) είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία με το μαξιλαράκι του 2-0
από το ΣΕΦ, για να τελειώσουν την πρόκριση.

Μετά το πολύ κακό παιχνίδι τους στο 3ο ματς (οι Τούρκοι είχαν μειώσει άνετα σε 1-2) βρέθηκαν σε θέση οδηγού στο 4ο ματς και αγκάλιασαν την πρόκριση όταν προηγήθηκαν με 71-64 μόλις 90’’ πριν το φινάλε. Ενα χαμένο ριμπάουντ στο τέλος, μαζί με κάποιες κακές επιθέσεις έφεραν την τελευταία επίθεση στην Εφές.

Ο Σίπ αστόχησε στο τρίποντο για τη νίκη (αρκούσε και δίποντο) αλλά ο πρώην Ερυθρόλευκος Τζαμόν Γκόρντον πλήγωσε την πρώην ομάδα του αλλά και τον πρώην (από το Μαρούσι) προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το χαστούκι που έδωσε στη μπάλα σχεδόν στην εκπνοή (1.3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος) χάρισε μια ανέλπιστη νίκη-ισοφάριση με 74-73 στους γηπεδούχους που γύρισαν μαζί με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα για το καθοριστικό ματς.


Εκεί οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με εντελώς διαφορετική ψυχολογία και δεν ήταν τυχαίο καθώς οι Τούρκοι από το πουθενά είχαν φτάσει στο 2-2 και γι΄αυτό και προηγήθηκαν κάποια στιγμή με 38-23 στο ΣΕΦ και τελικά λύγισαν εξαιρετικά δύσκολα στο φινάλε με τους Ερυθρόλευκους να συνεχίζουν back to back για τον τίτλο τον οποίο κατέκτησαν τελικά στο Λονδίνο.
Αντίθετα εφέτος ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Αμπντί Ιπεκτσί με την πλάτη στον τοίχο στο 4ο ματς, χάνοντας ήδη με 2-1 αλλά έβγαλε και πάλι αυτόν τον ατσάλινο χαρακτήρα που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια στα ματς χωρίς αύριο και έφερε με εντυπωσιακό τρόπο το φινάλε της σειράς στο σπίτι του.

Συνεπώς απόψε οι δύο ομάδες θα μπουν στο παρκέ με εντελώς αντίθετη ψυχολογία από ότι προ τετραετίας με την αύρα να είναι υπέρ των γηπεδούχων και οι φιλοξενούμενοι να ξέρουν ότι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία.

Οπως και να έχει το παιχνίδι έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας, αλλά είναι πολύ περισσότερο πλέον στο χέρι του Ολυμπιακού να επιβάλλει το ρυθμό του (πάντα μέσω της άμυνας) και να φτάσει στην πρόκριση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από πλευράς πίεσης θύμισε ότι απλά θα παιχτεί το δεύτερο ημίχρονο του 4ου αγώνα (όπου και αυτός ήταν χωρίς αύριο για τον Ολυμπιακό).
Σίγουρα θα ήθελε λοιπόν να δει από τους παίκτες του την εικόνα του πρώτου ημίχρόνου όχι μόνο μέσα στο παρκέ, αλλά και στον πάγκο όπου έσφυζε από πάθος και αυταπάρνηση παίζοντας πολλές φορές και αυτός άμυνα !
Ολα τα άλλα, αν βγει απόψε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός του 1ου ημιχρόνου της Τουρκίας θα είναι ιστορία και απλά μπορεί να αλλάξουν λίγο οι πόντοι των παικτών και το σκορ.

Photo Credit: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ