18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αν μαζέψει και τα «σκουπίδια»…

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Αγία Πετρούπολη νικώντας τη Ζενίτ και πλέον καλείται να διορθώσει τη μεγάλη του αδυναμία για να προχωρήσει με αισιοδοξία στην Ευρωλίγκα...

Πριν το παιχνίδι με την ομάδα που πριν από μία εβδομάδα είχε «βγάλει» διπλό στο ΣΕΦ, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν έναν και μόνο στόχο. Να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα από τις αποσκευές τους από τη χώρα στην οποία θα επιστρέψουν σε λίγες ημέρες προκειμένου να τεθούν αντιμέτωποι μ' έναν σαφώς πιο δύσκολο αντίπαλο, τη Χίμκι. Η νίκη με 89-79 καθιστά την αποστολή του Παναθηναϊκού στη βορειανατολική Ευρώπη πλήρως επιτυχημένη.

Δικαιολογίες σε αυτόν τον αγώνα δεν υπήρχαν και οι «πράσινοι» έστω κι αν έπαιξαν πάλι με τη φωτιά, τελικά δεν κάηκαν και πανηγύρισαν το πρώτο τους φετινό διπλό. Πλέον δεν έχει νόημα να κοιτούν τις χαμένες ευκαιρίες του -πρόσφατου- παρελθόντος αλλά θα πρέπει να επικεντρωθούν στο μέλλον.

Ο Νικ Καλάθης απέδειξε ξανά ποιος είναι ο καλύτερος πασέρ στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ ο Τζίμερ Φριντέτ έδειξε και στους... άπιστους ότι δεν μπορεί να σκοράρει μόνο με σουτ τριών πόντων. Σταμάτησε στους 22 πόντους, έχοντας μόλις 2/7 πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Όχι κι άσχημα.

Από την πλευρά του ο Τζέικομπ Ουάιλι δείχνει ότι μπορεί να κινηθεί σωστά στην επίθεση και να εκμεταλλευτεί τις ασίστ-έτοιμα καλάθια που του δίνουν οι συμπαίκτες του και κυρίως ο αρχηγός της ομάδας. Στην άμυνα θέλει μπόλικη δουλειά όπως και στο ριμπάουντ.

Μια που αναφέρθηκε η λέξη «ριμπάουντ», αυτό είναι το μοναδικό κακό μαντάτο και από τη χθεσινή (24/10) αναμέτρηση. Τα 15 επιθετικά της Ζενίτ είναι πολλά. Πάρα πολλά. Όταν ο Παναθηναϊκός επιτρέπει στους αντιπάλους του να κάνουν πάρτι μέσα στη ρακέτα του και δέχεται 79 πόντους σε τρία διαδοχικά παιχνίδια, σημαίνει ότι εφόσον κατορθώσει να μαζέψει και τα «σκουπίδια», τότε θα μπορεί να μιλάει αλλιώς.

Για να θεωρηθεί επιτυχημένη μία άμυνα πρέπει να διασφαλιστεί και το αμυντικό ριμπάουντ. Σίγουρα σε αυτή τη δουλειά παίζουν ρόλο οι ψηλοί, όμως πρόκειται για έναν τομέα που κρίνεται από τη συμπεριφορά όλων των παικτών. Είτε γκαρντ, είτε φόργουορντ, είτε σέντερ απαιτείται να κάνει σωστό μπλοκ άουτ για να μην μπορεί ο αντίπαλος να πλησιάσει. 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν καθοριστικός σε αυτό το κομμάτι, καθώς έκανε ατομικό ρεκόρ με 11 και «καθάρισε» ουκ ολίγες φάσεις. Παρ' όλα αυτά δεν μπορεί κάθε βράδυ να «κατεβάζει» διψήφιο αριθμό ριμπάουντ. 

Έχοντας παίξει λοιπόν σωστό κι αποτελεσματικό μπάσκετ στην επίθεση κι έχοντας 27 ασίστ για μόλις 8 λάθη, ο Παναθηναϊκός καλείται στη συνέχεια να κάνει δύο πράγματα. Να κρατήσει την παραγωγικότητά του σε αυτό το επίπεδο και παράλληλα να φροντίσει για τα ριμπάουντ. Αν τα πετύχει αυτά, τότε θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε κάτι -πολύ- καλό. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ