17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αν θέλεις να νικήσεις, δώσ’ τη στον Μοσχοβάκη

Ο Νίκος Μοσχοβάκης ήταν για ακόμη μια φορά ο πρωταγωνιστής για την Παναχαϊκή και «σκότωσε» την Καλαμάτα, κάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει.

Η Παναχαϊκή ήξερε πολύ καλά για ποιο λόγο τον διεκδικούσε δυνατά το καλοκαίρι το 2019, καταφέρνοντας τελικά να τον πείσει και να αποσπάσει την υπογραφή του, ανάμεσα σε πολλές ομάδες τις περιοχής, που επίσης τον ήθελαν στο δυναμικό τους. Ενάμιση χρόνο μετά, ο Νίκος Μοσχοβάκης δικαιώνει τους ιθύνοντες του συλλόγου στον απόλυτο βαθμό, δείχνοντας πως είναι ο άνθρωπος για τις δύσκολες στιγμές.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει καταφέρει να αναδείξει τον εαυτό του σε πρωταγωνιστή για όποια πατρινή ομάδα, πλην των σταθερών δυνάμεων του Προμηθέα και του Απόλλωνα, επιχειρεί κάτι σημαντικό. Ήταν, άλλωστε, το βασικότερο «γρανάζι» της πορείας της Αχαγιάς μέχρι τη Β’ Εθνική, έχοντας και τότε προπονητή τον Θανάση Λιόνα, ενώ αργότερα ήταν από εκείνους που επιχείρησαν να διασώσουν τον Γλαύκο στην ίδια κατηγορία.

Δεν μπορούν να ξεχαστούν, άλλωστε, τα μεγάλα του σουτ σε εκείνη την «Αποθήκη», όπου ο Γλαύκος επιχείρησε να μείνει όρθιος. Ο Οίαξ Ναυπλίου τον είδε να βάζει ένα απίθανο σουτ εκτός ισορροπίας, ενώ σε ένα ματς με την Ένωση Ιλίου απλά στάθηκε στη μέση του, σαν να ήταν μεγάλος spot shooter, «όπλισε» και «πυροβόλησε».

https://www.youtube.com/watch?v=MhkcynF8hsw&ab_channel=DimitrisTrasanis

https://www.youtube.com/watch?v=0cn1uVS76Yg&ab_channel=DimitrisTrasanis

Δεν είναι κρυφό, λοιπόν, ότι κάθε προπονητής νιώθει αρκετά ασφαλής, δίνοντάς του την μπάλα για να πάρει τη σωστή απόφαση στο τέλος. Ο Λιόνας το ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο και, για αυτό, τον έψαχνε στο ματς με την Καλαμάτα, όταν με 16” για τη λήξη είδε την ομάδα του πίσω με 56-57, από ένα σύνολο του Παύλου Νώντα που τον έκανε για 39.52” να βλέπει… εφιάλτες, αν προσθέσουμε και την αρχική κακή επίθεση, που παραλίγο να καταλήξει σε κλέψιμο των «μελανόλευκων».

Ήταν η ώρα, όμως, του Μοσχοβάκη. Το πήρε πάνω του, ο Ιωσήφ Μπούσι πιάστηκε απροετοίμαστος και τον έχασε, με τη δεύτερη κάλυψη να αργεί και τον πολύπειρο γκαρντ να έχει βρει τον λίγο χώρο που χρειαζόταν. Ο ίδιος ευστόχησε, οι φιλοξενούμενοι σε δύο ευκαιρίες δεν τα κατάφεραν και το 58-57 κράτησε αήττητη την Παναχαϊκή, με το «3 στα 3» να δικαιώνει τις προσδοκίες ανόδου.

https://www.youtube.com/watch?v=8vYHDwLTcrE&ab_channel=%CE%92%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ